ua en ru

Рада заборонила військовим в зоні АТО користуватися мобільними

Рада заборонила військовим в зоні АТО користуватися мобільними Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 244 нардепи

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2531 "Про внесення змін до статті 143 закону України "Про статут внутрішньої служби Збройних сил України". За відповідне рішення проголосували 244 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Як заявила голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, член фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз, документ спрямований на посилення контролю за витоком інформації, зокрема з зони проведення АТО, на протидію технічній розвідці, забезпечення захищеності інформації, що циркулюють в системах зв'язку силових структур та правоохоронних органів та ін.

"Проектом передбачено, що порядок зберігання та користування особистими фотоапаратами, радіоприймачами, мобільними телефонами та іншими засобами мобільного зв'язку, комп'ютерної та іншої радіо електронної техніки для військовослужбовців встановлюються командирами військової частини" - заявила Фріз.

Законопроект пропонує заборонити військовослужбовцям, які виконують обов'язки військової служби, користуватися особистими засобами мобільного зв'язку в районах проведення антитерористичної операції; та в умовах надзвичайного стану або під час дії особливого періоду на територіях, де ведуться бойові дії.

Згідно з проектом закону, рішення про дозвіл на використання мобільних телефонів у зоні бойових дій приймається командиром військової частини.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. Верховна Рада підтримала відповідний законопроект в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 243 нардепа при 226 мінімально необхідних.