ua en ru

Рада закрила засідання

Рада закрила засідання Фото: Верховна Рада України

Засідання розпочнеться завтра о 10:00

Заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій закрив ранкове засідання парламенту відповідно до регламенту.

"Зараз 14:00 наша робота підійшла до завершення. Оголошую ранкове засідання Верховної Ради України закритим і завтра о 10:00 чекаємо всіх в залі для продовження нашої роботи", - підкреслив Парубій.

Варто зазначити, що сьогодні парламентарі розглянули ряд важливих законопроектів, зокрема №1402-1403 стосовно відміни податку на додану вартість і пенсійного збору для Збройних сил України та Міністерства оборони при передачі їм безоплатного транспорту; №2585 щодо спрощення оподаткування в агропромисловому комплексі. Проте нардепи не змогли по ним проголосувати через недостатню кількість голосів в ході сигнального голосування.

Нагадаємо, сьогодні Рада ухвалила закони "Про приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей" та "Про прийняття Поправок до статей 25 і 26 Конвенції про охорону та використання транскордонних водотоків та міжнародних озер".

Підкреслимо, що парламентарі двічі провалили голосування щодо постанови №3017 "Про внесення зміни до пункту 4 Постанови Верховної Ради України "Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2015 році". Відповідно до постанови пропонується скасувати затвердження нардепами рішення Центральної виборчої комісії стосовно неможливості проведення місцевих виборів на неокупованих територіях Донбасу, яке ЦВК подає до Ради.