ua en ru

Рада знов провалила закон про призначення місцевих прокурорів за відкритими конкурсами

Рада знов провалила закон про призначення місцевих прокурорів за відкритими конкурсами Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували лише 224 нардепи

Верховна Рада України втретє не підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2667 "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень)". За відповідне рішення знов проголосували лише 224 нардепи при 226 мінімально необхідних.

За цей законопроект знову не дали голосів коаліції фракція "Самопоміч" фракція Радикальної партії Олега Ляшка.

Зокрема "Самопоміч" виступає проти норми проекту закону, згідно з якою керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури підпорядковується безпосередньо генеральному прокурору України, а призначення на адміністративні посади в Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру здійснює генпрокурор за результатами відкритого конкурсу.

"Не можна давати генпрокурору шанс призначати і контролювати антикорупційного прокурора, тоді взагалі не потрібна антикорупційна прокуратура, у Шокіна відповідне управління, нехай воно і працює. Для чого витрачати сотні мільйонів гривень коштів платників податків, якщо кругова порука збережеться?", - заявив нардеп до "Самопомичи" Єгор Соболєв.

Як заявив голова парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, народний депутат Андрій Кожем'якін під час засідання ВРУ, зазначений законопроект внесений з метою визначення механізмів реалізації положень нового закону України про прокуратуру від 14 жовтня 2014 р. в частині: добору прокурорських кадрів, здійснення дисциплінарного провадження до запровадження у повній мірі органів прокурорського самоврядування та формування дисциплінарної комісії прокурорів.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала цей законопроект в першому читанні 21 травня 2015 р. За відповідне рішення проголосували 265 депутатів при 226 мінімально необхідних.