ua en ru

Рада внесла до Податкового кодексу зміни для узгодження з законом про ринок газу

Рада внесла до Податкового кодексу зміни для узгодження з законом про ринок газу Фото: Верховна Рада

За законопроект проголосувало 232 народних депутата

Верховна Рада України погодила норми Податкового кодексу з законом "Про ринок природного газу". Відповідний проект закону №3073 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу" в першому читанні за основу та в цілому підтримали 232 нардепа.

Зазначений проект передбачає внесення змін у Податковий кодекс України, який потребує приведення у відповідність з нормами Закону України "Про ринок природного газу" у зв'язку з прийняттям 09.04.15 цього Закону, положення якого (за окремим винятком) вводяться в дію з 01.10.15.

Метою прийняття Закону є необхідність приведення Податкового кодексу України у відповідність до норм Закону України "Про ринок природного газу".

"У Податковому кодексі України пропонується привести елементи податку на додану вартість, рентної плати за користування надрами для видобування природного газу і збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності у відповідність з нормами Закону України "Про ринок природного газу" шляхом внесення змін до статті 187, 252 та пункту 29 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу України", - зазначається в пояснювальній записці.

"Даний законопроект дуже важливий. Не несе ніякої політичної складової, це-суто технічний документ, який дасть можливість податкової, починаючи з 1 січня матиме базу для нарахування рентної плати для всіх споживачів. Пропоную підтримати цей закон в цілому", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, представляючи законопроект перед парламентаріями.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2015 року в Україні вступив в дію закон про ринок газу.