ua en ru

Рада повернула на доопрацювання законопроект про діяльність ВЦА

Рада повернула на доопрацювання законопроект про діяльність ВЦА Фото: Верховна Рада України

Таке рішення підтримали 228 нардепів

Верховна Рада України повернула на повторне перше читання для доопрацювання в комітеті проект закону №3177, який передбачає дозволити тимчасове виконання повноважень органів місцевого самоврядування відповідними військово-цивільними адміністраціями на період проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Таке рішення підтримали 228 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначається, законопроект пропонує привести закон "Про військово-цивільні адміністрації" у відповідність до чинного законодавства України.

Зокрема, документ передбачає забезпечення функціонування системи місцевого самоврядування в умовах проведення АТО, вирішення невідкладних питань місцевого значення шляхом тимчасового виконання повноважень органів місцевого самоврядування відповідними військово-цивільними адміністраціями на період проведення антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

На думку авторів законопроекту, його прийняття не потребує виділення додаткових коштів з державного бюджету України.

Нагадаємо, раніше Президент Петро Порошенко заявив про намір внести законопроект, який дозволить ВЦА ініціювати і затверджувати рішення про об'єднання територіальних громад.