ua en ru

Рада збільшила чисельність Держслужби спецзв'язку на 368 осіб

Рада збільшила чисельність Держслужби спецзв'язку на 368 осіб Фото: информуправление аппарата ВР

Загальна чисельність становитиме до 7 тис. 595 співробітників

Народні депутати підтримали в першому читанні і в цілому законопроект №2461 "Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України". За відповідне рішення проголосували 230 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Як заявив під час представлення даного законопроекту в парламенті перший заступник голови Державної служби спеціального зв'язку та інформації Олександр Корнейко, до 2014 р. Державна служба спеціального зв'язку діяла згідно з редакцією закону, яка була прийнята у 2006 р., а у 2014 р., коли почалася російська агресія, потрібно було визначити нові структури і завдання служби і була прийнята нова редакція закону.

"Відповідно до цієї редакції закону, по-перше, всі особи рядового і начальницького складу отримали статус військовослужбовців, а по-друге, в наш склад повинні потрапити підрозділи урядового фельд'єгерського зв'язку, які в даний час входять до складу Державної фельд'єгерської служби України ... В Нині ми маємо загальну чисельність 7 тис. 222 людини, яка не дозволяє нам включити особовий склад Державної фельд'єгерської служби в наш склад. Тому ми пропонуємо збільшити чисельність нашої служби тільки на 368 чоловік", - заявив Корнейко.

Таким чином, закон затвердив загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України в кількості 7 тис. 595 осіб, у тому числі 6 тис. 095 військовослужбовців.

Нагадаємо, 25 червня 2014 р. в Україні офіційно опубліковано закон 1313-VII "Про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом". Цей закон, крім іншого, зараховує до суб'єктів боротьби з тероризмом Держслужбу спецзв'язку, Службу зовнішньої розвідки та ін.