ua en ru

Рада усунула неузгодженості у тексті закону про дерегуляцію

Народні депутати ухвалили проект постанови № 1580 "Про усунення неузгодженостей у тексті прийнятого Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція). За підтримку цього документу проголосували 252 нардепи з 226 мінімально необхідних.

"Ми з вами прийняли закон №1580 - масштабний закон щодо дерегуляції. Але хочу зазначити, що цей законопроект теж не підписано, оскільки під час його розгляду в варіанті комітету і в варіанті поправок, які ми проходили у другому читанні є дві норми, які протирічать одна одній. Було передбачено, що можуть запроваджуватись інші платні послуги ті, окрім адміністративних. У варіанті комітету це питання було виключено, оскільки не може бути жодних платних послуг, окрім адміністративних. Що є абсолютно справедливим", - заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 р. Рада ухвалила закон № 1580 про дерегуляцію. За відповідне рішення проголосували 260 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законопроекту є дерегуляція господарської діяльності, що дасть можливість Україні підвищити позицію у рейтингу Doing Business.