ua en ru

Рада пішла на перерву через блокування трибуни

Рада пішла на перерву через блокування трибуни Фото: Верховна Рада

Перерва у засідання ВРУ оголошена до 19:00

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман оголосив перерву у пленарному засіданні парламенту через блокування парламентської трибуни фракціями коаліції "Самопоміч" та Радикальної партії.

"Оголошую перерву до 19:00", - сказав спікер.

Так, голова Верховної Ради запропонував депутатам повернутися до розгляду законопроекту № 2667 "Про внесення змін до закону України "Про прокуратуру" (щодо удосконалення та особливостей застосування окремих положень)". З другої спроби сесійних зал підтримав цю пропозицію.

Проте під час голосування за ухвалення даного документу у другому читанні та в цілому, більшості знову не вистачило двох голосів. За цей законопроект знову у повному складі не проголосували фракції "Самопоміч" та Радикальної партії Олега Ляшка.

Після того, як Гройсман запропонував депутатам ще раз повернутися до розгляду цього закону, депутати від "Самопомочі" та Радикальної партії зібралися біля трибуни та почали скандувати: "Кнопкодави!".

Спікер закликав депутатів розійтися і сісти на свої місця, а коли вони не прислухалися - оголосив перерву на 15 хвилин.

Нагадаємо, щойно Рада знов провалила закон про призначення місцевих прокурорів за відкритими конкурсами. За цей законопроект знову не дали голосів фракція коаліції "Самопоміч" та фракція Радикальної партії Олега Ляшка.