ua en ru

Рада створила ТСК з розслідування стрілянини в Мукачевому

Рада створила ТСК з розслідування стрілянини в Мукачевому Фото: Володимир Гройсман

За відповідне рішення проголосували 287 нардепів

Верховна Рада України підтримала проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) парламенту щодо розслідування подій та стрілянини в Мукачевому Закарпатської області. За відповідне рішення проголосували 287 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Як повідомив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, Головою цієї комісії став народний депутат від "Блоку Петра Порошенко" Микола Паламарчук. Також до комісії увійшли нардепи Валерій Пацкан, Андрей Антонощак, Сергій Каплін, Андрій Тетерук, Антон Геращенко, Лущенко, Михайло Папієв, Пастух, Костенко, Мельничук, Мосійчук, Крулько, Шаповалов, Святаш.

Також спікер закликав позафракційних нардепів приєднатися до даної комісії.

Також спікер парламенту Володимир Гройсман запропонував депутатам підготувати на завтра проект постанови про створення ТСК з розслідування розстрілів на Майдані взимку 2014 р.

"Я прошу нардепів завтра внести пропозиції про створення ТСК з розслідування злочинів на Майдані", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, 13 липня 2015 р. у Раді зареєстровано постанову про створення ТСК по Мукачеву.

Вчора СБУ заявила про затримання двох членів "Правого сектора", причетних до подій у Мукачеву.

Зазначимо, раніше голова Верховної Ради України Володимир Гройсман доручив опрацювати питання про створення тимчасових слідчих комісій (ТСК) щодо ситуації в Мукачевому і подій під час Майдану в 2013-2014 рр.