ua en ru

Рада дозволила арешт судді госпсуду Одеської області Павла Меденцева

Рада дозволила арешт судді госпсуду Одеської області Павла Меденцева Фото: Верховна Рада

На даний момент Меденцев переховується від слідства

Верховна Рада України підтримала проект постанови №2020а про надання згоди на затримання та арешт судді господарського суду Одеської області Павла Меденцева. За відповідне рішення проголосували 265 нардепа при 226 мінімально необхідних.

Ініціював проект постанови про арешт Меденцева комітет ВРУ з питань правової політики та правосуддя.

Згідно з поданням, 2 червня 2015 р. до Верховної Ради України надійшло подання Генеральної прокуратури України від 27 травня 2015 р., внесене головою Верховного суду України Ярославом Романюком, про надання згоди на затримання судді господарського суду Одеської області Меденцева та обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою (арешт).

Як повідомляється, ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо судді Меденцева за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною п'ятою статті 368 Кримінального кодексу України.

"Органом досудового розслідування встановлено, що Меденцев П. А. вимагав та отримав неправомірну вигоду від Косиченко В. Є. (директора ПП "Смартком") у розмірі 566 тис. 841 грн 40 коп., що в 931 разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто отримав неправомірну вигоду в особливо великому розмірі у зв'язку з розглядом позовної заяви до ЗАТ "Страхове товариство "Гарантія" про стягнення на користь позивача страхової виплати у розмірі 2,3 млн грн.

Після отримання неправомірної вигоди Меденцев затриманий на місці вчинення кримінального правопорушення співробітниками правоохоронних органів, а предмет неправомірної вигоди видалено. Проте, як повідомив голова Верховного суду Ярослав Романюк, на даний момент Меденцев ховається від слідства.

Нагадаємо, раніше сьогодні парламент дозволив арешт голови Апеляційного суду Києва Чернушенко.