ua en ru

Рада ратифікувала угоду з Японією про захист інвестицій

Рада ратифікувала угоду з Японією про захист інвестицій Фото: Верховна Рада

Документ дозволить збільшити обсяги іноземних інвестицій

Верховна Рада України підтримала в першому читанні і в цілому законопроект №0020 "Про ратифікацію угоди між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій". За відповідне рішення проголосували 289 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Закон ратифікує угоду між Україною та Японією про сприяння та захист інвестицій, укладену 5 лютого 2015 в м.Києві.

Угодою передбачається надання інвесторам договірних сторін режиму найбільшого сприяння стосовно створення, придбання і розширення інвестицій; на взаємній основі гарантується захист від незаконної експропріації та націоналізації інвестицій; закріплюється право інвесторів на вільний переказ коштів, пов'язаних із здійсненням інвестицій, визначаються процедури врегулювання інвестиційних спорів.

Угода спрямована на створення сприятливих умов для подальшого розвитку українсько-японського інвестиційного співробітництва.

"Ратифікація угоди дозволить значно знизити можливість некомерційних ризиків, збільшити обсяги іноземних інвестицій, сприятиме забезпеченню макроекономічної стабільності української економіки", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко має намір відвідати Японію до кінця року.