ua en ru

Рада ратифікувала протокол знака "ТУР" на кордоні України, Румунії і Угорщини

Рада ратифікувала протокол знака "ТУР" на кордоні України, Румунії і Угорщини Верховна Рада України

Народні депутати підтримали законопроект № 0008 "Про ратифікацію протоколу прикордонного знака "ТУР", який встановлено для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії і Угорщини". За відповідне рішення проголосували 226 нардепів з 226 мінімально необхідних.

Метою прийняття проекту Закону є надання Верховною Радою України згоди на обов'язковість для України нового редемаркаційного документа - протоколу прикордонного знака "ТУР", який установлено для позначення точки стику державних кордонів України, Румунії і Угорщини.

Згідно з протоколом, прикордонний знак "ТУР" складається з трьох залізобетонних стовпів, з яких один встановлено на території України, другий - на території Румунії, третій - на території Угорщини.

Точка, що знаходиться в місці перетину серединної лінії висохлого старого русла річки Тур та серединної лінії річки Тур являється стиком державних кордонів.

"Пропонується ратифікувати протокол прикордонного знаку Тур, яким позначено точку стику державних кордонів України, Угорщини та Румунії. Цей знак складається з трьох залізобетонних стовпів, кожний з яких встановлено на території однієї з держав. 2007 р. міждержавними прикордонними комісіями було здійснено перевірку проходження лінії кордону і було виявлено підмив угорського прикордонного стовпа. угорською стороною проведені роботи з понесені його в інше місце", - заявив голова Державної прикордонної служби Віктор Назаренко під час представлення даного законопроекту в парламенті.

При цьому він також зазначив, що лінія проходження державного кордону і точка їхнього стику не змінились.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді України цей законопроект 26 березня 2015 р.