ua en ru

Рада ратифікувала меморандум з ЄС про надання 1,8 млрд євро кредиту

Рада ратифікувала меморандум з ЄС про надання 1,8 млрд євро кредиту Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 310 нардепів

Верховна Рада України підтримала законопроект №0031 "Про ратифікацію меморандуму про взаєморозуміння між Україною як позичальником та Європейським союзом як кредитором і кредитної угоди між Україною як позичальником, Національним банком України як фінансовим агентом позичальника та Європейським союзом як кредитором (про отримання Україною макрофінансової допомоги Європейського союзу в сумі до 1 млрд 800 млн євро). За відповідне рішення проголосували 310 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Закон передбачає надання Верховною Радою України згоди на обов'язковість для України меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Євросоюзом про отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС на суму до 1 млрд 800 млн євро.

Процентна ставка запозичення терміном на 10-15 років прогнозується на рівні до 2% річних, однак буде уточнюватися за результатами виходу Європейської комісії, який має найвищий кредитний рейтинг (ААА), на зовнішній ринок запозичень для залучення коштів кредиту, які будуть перераховуватися Україні за відповідною відсотковою ставкою.

Ухвалення меморандуму і кредитної угоди дозволить Україні залучити на умовах терміновості і платності додаткові фінансові ресурси Євросоюзу.

Нагадаємо, напередодні Україна визнала борг перед Російською Федерацією в 3 млрд дол.