ua en ru

Рада провалила законопроект про скасування імпортного збору 5-10%

Рада провалила законопроект про скасування імпортного збору 5-10% Фото: Верховна Рада

Проект закону не набрав достатню кількість голосів

Верховна Рада України провалила законопроект №2674 "Про визнання таким, що втратив чинність Закону України "Про заходи щодо стабілізації платіжного балансу України у відповідності зі статтею XII Генеральної угоди з тарифів і торгівлі 1994 року "Про скасування імпортного збору 5-10%". За законопроект голосували кілька разів: документ набрав 188, 216 і 192 голоси нардепів.

"Він не набрав достатньої кількості голосів, вважається відхиленим", - сказав спікер ВР Володимир Гройсман.

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є запобігання негативних наслідків для економіки України, пов'язаних з ризиками скасування безмитного режиму, наданого Європейським Союзом в односторонньому порядку.

Отже, документом пропонувалося скасувати імпортний збір 5-10%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 21 жовтня схвалив скасування додаткового імпортного збору з 1 січня 2016 року.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус додав, що додатковий імпортний збір був застосований як один з інструментів для досягнення макроекономічної стабілізації. Зокрема, завдяки цьому вимушеного заходу спостерігається поліпшення стану платіжного балансу і пом'якшення наслідків нестабільності зовнішніх ринків для національної економіки.