ua en ru

Рада подовжила строк мораторію на банкрутство "Енергоатому" до 2017

Рада подовжила строк мораторію на банкрутство "Енергоатому" до 2017 Фото: ВРУ

Мораторій подовжено до 1 січня 2017 року

Верховна Рада України подовжила строк мораторію на банкрутство підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" до 1 січня 2017 року, передає кореспондент РБК-Україна.

За відповідний законопроект № 3097 у першому читанні за основу та в цілому проголосували 235 депутатів ВРУ.

"Процедура погашення заборгованості підприємствами паливно-енергетичного комплексу діє до 1 вересня 2015 року, крім державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", що має стратегічне значення для енергетичної безпеки держави, для якого процедура погашення заборгованості діє до 1 січня 2017 року", - сказано в тексті закону.

Автори законопроекту пояснюють, що основною метою законопроекту є створення умов стабільної роботи "НАЕК "Енергоатом", недопущення порушення справ щодо "штучного" банкрутства компанії, забезпечення енергетичної безпеки держави.

"Прийняття законопроекту стане запобіжним механізмом щодо недопущення зниження кредитних рейтингів України та створення крос-дефолтних випадків за міжнародними запозиченнями Держави та державних підприємств", - підкреслюється в пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку і торгівлі України виграло всі суди з питань банкрутства державного підприємства "Укрбурштин".