ua en ru

Рада прийняла закон про збереження та відновлення культурних цінностей

Рада прийняла закон про збереження та відновлення культурних цінностей Фото: Верховна Рада України

"За" проголосували 258 депутатів при мінімально необхідних 226

Верховна Рада України ухвалила закон "Про приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей". За відповідний проект закону №0061 проголосували 258 депутатів при мінімально необхідних 226, повідомили у прес-службі БПП.

Законом, зокрема, вирішується питання про приєднання України на умовах, визначених статутом Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей, до Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей, членство у якому набирає чинності для України через тридцять днів після отримання генеральним директором Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури офіційної заяви України про приєднання.

"Приєднання України до Міжнародного центру вивчення питань збереження і відновлення культурних цінностей сприятиме об'єднанню зусиль сторін щодо збереження та відновлення культурних цінностей у світовому масштабі, шляхом ініціювання, розвитку, надання сприяння і підтримки умов для такого збереження і відновлення", - зазначила народний депутат України із фракції партії "Блок Петра Порошенка" Світлана Заліщук.

Як повідомлялося, в червні Рада відмовилася спростити надання земельних ділянок заповідникам.