ua en ru

Рада ухвалила закон про МВС

Рада ухвалила закон про МВС Фото: Арсен Аваков

За відповідне рішення проголосували 242 нардепи

Верховна Рада України підтримала у другому читанні та в цілому законопроект № 2561 "Про органи внутрішніх справ". За відповідне рішення проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Так, згідно з пояснювальною запискою, законопроект "Про органи внутрішніх справ"визначає органи внутрішніх справ, як єдину систему органів виконавчої влади, які забезпечують формування та реалізують державну політику у сфері внутрішніх справ.

На законодавчому рівні визначено систему органів внутрішніх справ України до складу якої входять як власне Міністерство внутрішніх справ, так і центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Міністра внутрішніх справ, а також Національна гвардія України, як військове формування з правоохоронними функціями.

Центральне місце в законопроекті відведено Міністерству внутрішніх справ, яким визначено його загальну структуру і чисельність.

Зокрема, до структури МВС уходять:

- апарат Міністерства;

- територіальні органи Міністерства;

- навчальні заклади та науково-дослідні установи;

- заклади охорони здоров'я, підприємства, установи та організації, що належать до сфери його управління.

Чисельність МВС визначається Верховною Радою України.

Верховна Рада ухвалила цей закон у першому читанні 21 травня 2015 р.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 р. Верховна Рада ліквідувала ряд спецпідрозділів МВС. За відповідний законопроект № 1550 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реформування органів внутрішніх справ" проголосували 288 нардепів із 226 мінімально необхідних.