ua en ru

Рада прийняла за основу нову редакцію закону „Про соціальні послуги”

Рада прийняла за основу нову редакцію закону „Про соціальні послуги” Фото: Верховна Рада

Відповідний документ підтримали 296 нардепів

Верховна Рада України підтримала за основу законопроект № 4607„Про соціальні послуги”. Відповідний документ підтримали 296 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Скорочену процедуру підготовки проекту до другого читання при цьому підтримали 272 парламентаря.

Так, законопроект визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, допомогу у їх подоланні громадянам (особам), сім’ям, дітям, молоді, які потребують сторонньої допомоги.

Підкреслюється, що основною метою є удосконалення діючого законодавства, зокрема в частині адміністрування соціальних послуг, підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги, забезпечення захисту прав осіб, які отримують соціальні послуги, розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соціальних послуг за місцем проживання осіб, які отримують такі послуги.

Зазначається, що під час підготовки проекту досліджено кращий досвід правового регулювання у сфері надання соціальних послуг, зокрема Франції та Великобританії.

Нагадаємо, 21 березня, в Міжнародний день людини з синдромом Дауна, "сонячні" діти пішли на екскурсію до Верховної Ради разом з батьками і журналістами.