ua en ru

Рада підтримала зняття недоторканності з Довгого

Рада підтримала зняття недоторканності з Довгого Фото: Олеся Довгого позбавили депутатської недоторканності (УНІАН)

Довгого позбавили депутатської недоторканності

Верховна Рада України підтримала зняття недоторканності з народного депутата Олеся Довгого ("Воля народу"). За відповідне рішення проголосували 251 депутат, передає кореспондент РБК-Україна.

"251 - за. Подання підтримане, рішення прийняте. Я негайно повідомляю ГПУ, згідно частини 9 статті 221 регламенту по поданню рішення було прийняте", - заявив спікер парламенту Андрій Парубій.

Відзначимо, що сам парламентар закликав колег підтримати подання ГПУ.

Зазначимо, наступним нардепи розглянуть подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Андрія Лозового.

Нагадаємо, 20 червня народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що Генеральна прокуратура України передала в Спеціальну антикорупційну прокуратуру проект подання про зняття депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності Олеся Довгого.

Довгий є фігурантом кримінальної справи за фактом незаконного виділення земельних ділянок на території охоронюваного заповідника "Жуків острів" і може бути притягнутий до відповідальності за ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем).

Наступного дня генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс подання на Довгого у Верховну Раду.

Джерела РБК-Україна у правоохоронних органах стверджують, що подання на Довгого ГПУ має намір внести в парламент ще в минулому році. Однак це питання відкладався із-за необхідності залучати до голосувань у парламенті групу "Воля народу", впливовим членом якої є Довгий. Зараз же ця група опинилася на межі розпаду через вихід з неї нардепів Олександра Онищенка та Сергія Мельничука.