ua en ru

Рада планує в жовтні зняти депутатську недоторканність

Рада планує в жовтні зняти депутатську недоторканність Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Заключний розгляд, який потребує 300 голосів, має бути на наступній сесії

Парламент розгляне питання зняття депутатської недоторканності в жовтні або на початку листопада. Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає кореспондент РБК Україна.

"Окремим напрямком будуть внесення зміни до Конституції України. Це і питання про зняття недоторканності. Зараз комітет підготував спеціальну постанову про розгляд цих двох ініціатив. Тому що Конституційний суд дав "добро" і на президентський і на депутатський законопроект", - повідомив Парубій.

За його словами, спецпостанова комітету правового комітету буде передбачати чіткі терміни розгляду парламентом змін до Конституції.

"Заключний розгляд, який потребує 300 голосів, має бути на наступній сесії. Ми з комітетом будемо радитись, коли буде найбільш ефективно поставити розгляд. Я думаю, що питання недоторканості - це приблизно жовтень-початок листопада. Це найбільш оптимальний період", - додав спікер.

Додамо, що раніше перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що парламент повинен проголосувати за зняття депутатської недоторканності на цьому тижні.

Також 6 червня в Раді підтвердили рішення КСУ про обмеження депутатської недоторканності.