ua en ru

Рада скасувала закон про органи внутрішніх справ

Рада скасувала закон про органи внутрішніх справ Фото: Верховна Рада

Законопроект, на думку Порошенка, обмежує конституційні права Кабінету міністрів України

Верховна Рада України скасувала законопроект № 2561 "Про органи внутрішніх справ". За скасування законопроекту проголосували 166 нардепів при 226 мінімально необхідних, а за подолання вето президента - 91 з 300 необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, закон вважається скасованим.

Відзначимо, що президент України Петро Порошенко наполягав на відхилення зазначеного документа, оскільки він обмежує конституційні права Кабінету міністрів України.

"Пропоную Закон України "Про органи внутрішніх справ" відхилити як такий, що не відповідає Конституції та іншим законам України, створює загрози національній безпеці та обороноздатності держави, не відповідає стандартам демократичного цивільного контролю за діяльністю правоохоронних органів держави", - сказано в пропозиціях глави держави до закону

Так, законопроект "Про органи внутрішніх справ" визначав органи внутрішніх справ, як єдину систему органів виконавчої влади, що забезпечують формування та реалізують державну політику у сфері внутрішніх справ.

Відповідно до законопроекту, була визначена система органів внутрішніх справ України, до складу якої входять як Міністерство внутрішніх справ, так і центральні органи виконавчої влади, діяльність яких спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через Міністра внутрішніх справ, а також Національна гвардія України як військове формування з правоохоронними функціями

Пропонувалося, щоб Рада буде визначати чисельність МВС.

Нагадаємо, Верховна Рада України не підтримала скасування проведення позачергових виборів міського голови Кривого Рогу 27 березня 2016 року.