ua en ru

Рада відмовилася спростити надання заповідникам земельних ділянок

Рада відмовилася спростити надання заповідникам земельних ділянок Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували лише 179 нардепів

Верховна Рада України не підтримала у першому читанні законопроект № 2178 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заходів для забезпечення розвитку природно-заповідного фонду України)". За відповідне рішення проголосували лише 179 нардепів при 226 мінімально необхідних.

Метою законопроекту є усунення колізій у сфері відшкодування шкоди (збитків) підприємствам, установам, організаціям, що перебувають у державній власності, установами природно-заповідного фонду у процесі набуття права користування земельними ділянками.

Так, законопроект пропонує внести зміни до закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Земельного кодексу України.

Цей документ повинен сприяти прискоренню набуття установами природно-заповідного фонду права користування земельними ділянками, при цьому заплановані до вилучення у підприємств, установ, організацій земельні ділянки надаватимуться у постійне користування установам природно-заповідного фонду і будуть використовуватися ними з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об'єктів, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, в інтересах народу України.

Нагадаємо, 20 травня 2015 р. Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроект про право власності на землю структурі, яка викупає ділянку для суспільних потреб.