ua en ru

Рада звільнила від ПДВ імпорт комплектуючих для оборонної продукції

Рада звільнила від ПДВ імпорт комплектуючих для оборонної продукції Фото: Народні депутати

За відповідне рішення проголосували 227 нардепів

Народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №1694 "Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)". За відповідне рішення проголосували 227 нардепів із 226 мінімально необхідних.

Закон пропонує звільнити від сплати податку на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту і з постачання на митній території України матеріалів, вузлів, агрегатів, обладнання і комплектуючих виробів, що призначені для використання при виробництві продукції оборонного призначення, за умови, якщо такі товари використовуються на виконання умов державного контракту з оборонного замовлення або договору на поставку продукції оборонного призначення, якщо кінцевим споживачем такої продукції є державний замовник.

Згідно з законом, у разі нецільового використання товарів, визначених частиною 61 статті 287 Митного кодексу України, платник податку збільшує податкові зобов'язання за результатами податкового періоду, на який припадає порушення, на суму податку, що мала бути сплачена у момент ввезення таких товарів чи нарахована за операціями із постачання таких товарів, сплачує пеню, нараховану відповідно до цього Кодексу, та несе фінансову, адміністративну та кримінальну відповідальність, встановлену цим Кодексом та законодавством України.

Законом також встановлено, що порядок ввезення та цільового використання товарів, визначених частиною 61 статті 287 Митного кодексу України, що ввозяться на митну територію України у митному режимі імпорту та постачаються на митній території України, визначається Кабінетом міністрів України.

Закон прийнято з урахуванням техніко-юридичних поправок.

Зазначимо, що також сьогодні Рада зняла ввізне мито з складових для виробництва оборонної продукції.

Нагадаємо, 10 лютого 2015 р. народні депутати підтримали цей законопроект в першому читанні. За відповідне рішення проголосували 270 нардепів із 226 мінімально необхідних.