ua en ru

Рада визначила механізм перерозподілу держсубвенцій між місцевими бюджетами

Народні депутати підтримали у першому читанні та і цілому урядовий законопроект № 2209 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України". За відповідне рішення проголосували 277 нардепів з 226 мінімально необхідних.

"Перш за все передається на фінансування з державного бюджету спеціалізованих шкіл, врегульовується питання щодо перерозподілу медичних та освітянських субвенцій відповідно Кабінету міністрів за погодженням з бюджетним комітетом Ради. Щодо цих субвенцій встановлюється норма , відповідно до якої у разі якщо у повному обсязі забезпечено поточні видатки, та відсутня кредиторська заборгованість, то їх можна використовувати також і на капітальні видатки", - заявив перший заступник міністра фінансів України Ігор Уманський під час представлення даного законопроекту у парламенті.

Також, за його словами, встановлюється, що перерахування цих коштів буде здійснюватися двічі на місяць .

"Крім того, пропонується погодитися, що у разі якщо з районного бюджету передається відповідна субвенція на фінансування сіл та селищ, така субвенція передбачається в обсязі фінансування по відповідним видаткам не менше, ніж це було у попередньому звітному періоді", - повідомив Уманський.

Згідно з пояснювальною запискою, закон вносить зміни до Бюджетного кодексу України та визначення механізму додаткового розподілу і перерозподілу загальних обсягів субвенцій, передбачених статтями 1032 - 1035 цього Кодексу, між місцевими бюджетами та обсягу видатків, передбачених за бюджетною програмою "Заходи щодо оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та скорочення кількості контролюючих органів".

Нагадаємо, 5 лютого 2015 р. Рада ухвалила закон про засади державної регіональної політики. За відповідний законопроект № 0908 проголосували 254 нардепи з 226 мінімально необхідних.