ua en ru

Рада звернулася до світової спільноти щодо псевдовыборів на Донбасі

Рада звернулася до світової спільноти щодо псевдовыборів на Донбасі Фото: Верховна Рада

Парламент закликав посилити тиск на РФ з метою не допустити незаконні вибори

Верховна Рада України звернулася до держав-партнерів та міжнародних організацій щодо намірів проведення незаконних виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей. За відповідний проект постанови№ 3123 проголосувало 237 нардепів при необхідних 226, передає прес-служба БПП.

У постанові-зверненні до країнам-партнерам Верховна Рада України рішуче підтримує міжнародні зусилля, насамперед, з боку Європейського союзу, ОБСЄ, США, Австралії, Канади, Японії та інших демократичних держав світу, спрямовані на врегулювання ситуації на сході України.

"Верховна Рада України вважає можливі псевдо-вибори в окремих районах Донбасу тією межею, яку Росія не має права перетнути. У зв'язку з цим, Український Парламент закликає міжнародну спільноту посилити всебічний тиск на Російську Федерацію, з метою уникнення зриву Мінських домовленостей", - повідомляє прес-служба.

Верховна Рада України вимагає відновлення територіальної цілісності України, включаючи Автономну Республіку Крим.

Рада вкотре закликає Раду Безпеки ООН і Рада Європейського союзу прискорити розгляд звернення українського парламенту від 17 березня 2015 року щодо розгортання на території України в міжнародній операції з підтримання миру і безпеки.

Народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенко", голова Комітету з питань євроінтеграції, автор даної постанови Ірина Геращенко розповіла, що ВР виступає за проведення вільних, демократичних і прозорих виборів місцевих органів влади в окремих районах Донецької і Луганської областей, які повинні відбутися згідно з чинним українським законодавством та у відповідності зі стандартами ОБСЄ.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко очікує, що сьогодні, 6 жовтня, бойовики можуть оголосити про скасування псевдовыборов на Донбасі, які заплановані на 18 жовтня і 1 листопада.