ua en ru

Рада призначила Грицака главою СБУ

Рада призначила Грицака главою СБУ Фото: Василий Грицак

За відповідне рішення проголосували 340 нардепі

Верховна Рада України підтримала проект постанови №2204а про призначення Василя Сергійовича Грицака головою Служби безпеки України (СБУ). За відповідне рішення проголосували 340 нардепів при 226 мінімально необхідних, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Хочу поінформувати, що Президентом України 1 липня внесено подання до ВРУ на призначення Грицака Василя Сергійовича головою Служби безпеки України", - сказав голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

Історія призначення Грицака

Нагадаємо, 18 червня 2015 р. Верховна Рада відправила у відставку з постав голови СБУ Валентина Наливайченка.

Зазначимо, що напередодні ввечері після зустрічі з Президентом України лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко повідомив журналістам, що Петро Порошенко наполягає на призначення Василя Грицака на посаду голови Служби безпеки України замість Валентина Наливайченка.

Разом з тим лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко повідомив, що у Президента Порошенко є кілька варіантів на призначення нового глави СБУ.

Проте 18 червня Президент України Петро Порошенко призначив саме Грицака тимчасово виконуючим обов'язки голови СБУ.

Генерал-полковник Василь Грицак до призначення обіймав посаду першого заступника голови СБУ-керівника Антитерористичного центру при СБУ.

Рада призначила Грицака главою СБУ

Фото: Валентин Наливайченко і Василь Грицак

Біографія Грицака

Грицак василь Сергійович народився 14 січня 1967 р. у с. Буща Дубенського району Рівненської області. Закінчив історичний факультет Луцького державного педагогічного інституту. На службі в органах державної безпеки України з 1990 р. Працював у департаменті захисту національної державності Служби безпеки України.

  • З 24 травня 2005 р. по 28 грудня 2006 р. обіймав посаду начальника Київського обласного управління СБУ.
  • 28 грудня 2006 р. призначений на посаду начальника Київського міського управління СБУ.
  • З 11 квітня 2008 р. став начальником Головного управління СБУ в місті Києві та Київській області.
  • З 4 червня 2009 р. - заступник голови СБУ - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.
  • 11 грудня 2009 р. призначений на посаду першого заступника голови СБУ - начальника Головного управління "К" по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.
  • 7 липня 2014 р. указом Президента України призначений на посаду керівника Антитерористичного центру при СБУ - перший заступник начальника СБУ.