ua en ru

Рада призначила Валерію Гонтареву головою НБУ

Народні депутати підтримали пропозицію Президента України Петра Порошенка про призначення головою Національного банку України Валерію Гонтареву.

Народні депутати підтримали пропозицію Президента України Петра Порошенка про призначення головою Національного банку України Валерію Гонтареву. За відповідне рішення проголосували 349 нардепов.

"Відповідно до пункту 18 частини першої статті 85 Конституції України Верховна Рада України постановляє: призначити Гонтареву Валерію Олексіївну на посаду голови Національного банку України", - йдеться у постанові.

Гонтарєва народилася 20 жовтня 1964 року у місті Дніпропетровськ. У 1987 році закінчила Київський політехнічний інститут. У 1997 році Київський національний економічний університет, магістр економіки.

З 1993 по 1996 рік Валерія Гонтарєва працювала провідним економістом на Українській міжбанківській валютної біржі. Має 20-річний стаж роботи у фінансовій та банківській сферах. Була головою казначейства в українській дочці французького Société Générale. Вона займалася структуруванням угод із залучення фінансування для розвитку бізнесу Roshen у Росії. З 2001 р. працювала першим заступником, з літа 2007-го - в.о. голови правління ING Bank, "дочки" голландського банку ING. З грудня 2007 р. голова ради директорів групи "Інвестиційний Капітал Україна".

З вересня 2013 року Гонтарєва займала посаду голови наглядової ради банку "Авангард". "Авангард" 17 червня 2014 р. припинив її повноваження.