ua en ru

Рада направила на повторне перше читання законопроект про військову службу правопорядку

Рада направила на повторне перше читання законопроект про військову службу правопорядку Фото: Верховна Рада

Рада направила на повторне перше читання в профільний комітет законопроект № 2804

Верховна Рада України направила на повторне перше читання в профільний комітет законопроект № 2804 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо надання органам Військової служби правопорядку у Збройних силах України повноважень на здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень і здійснення оперативно-розшукової діяльності". За відповідне рішення проголосували 240 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Законопроект пропонує створити систему органів досудового розслідування, законодавче врегулювання питань підслідності злочинів та вдосконаленню правової бази для їх досудового розслідування у Збройних силах України шляхом внесення змін у Кримінальний процесуальний кодекс України, закони України "Про оперативно-розшукову діяльність" та "Про Військову службу правопорядку у Збройних силах України".

Як заявив автор законопроекту, нардеп з фракції "Блок Петра Порошенко" Іван Винник, цей документ регулює військову службу правопорядку, яка сьогодні діє в Збройних силах України та створена згідно з чинним законом "Про військову службу".

"Для чого вона існувала? Вона існувала для профілактики, запобігання та розслідування військових злочинів, які вчиняються війковими ВСУ, а також працівниками ЗСУ. Суб'єктний склад тих осіб, щодо яких можуть проводитися розслідування у вчиненні цих злочинів, жорстко обмежений виключно військовослужбовцями, а також працівниками ЗСУ", - пояснив Винник.

Нагадаємо, раніше народні депутати підтримали у другому читанні та в цілому президентський законопроект № 2541 "Про правовий режим воєнного стану".