ua en ru

Рада направила на доопрацювання законопроект про поліпшення позиції України в Doing Business

Народні депутати направили на доопрацювання законопроект № 2382 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих правових аспектів поліпшення позицій України у рейтингу Doing Business)". За відповідне рішення проголосували 235 нардеп при 226 мінімально необхідних.

Як заявив заступник міністра юстиції України Антон Янчук на засіданні комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, прийняття цього законопроекту допоможе Україні суттєво просунутись у рейтингу Doing business, оскільки пропонує зміни до законодавства, які допоможуть привабити інвестора.

"За наслідками таких змін ми очікуємо покращення загального рейтингу України принаймні на 20 пунктів. Наразі Україна займає 96 місце в цьому рейтингу. В разі прийняття відповідного законопроекту, ми очікуємо, що мінімум на 20 пунктів, а то й більше рейтинг збільшиться", - сказав Янчук.
Він зазначив, що прийняття законів пропонованих законопроектом № 2382 має відбутися до 1 червня 2015 р.

"Основні положення - це зміни до процедури відновлення платоспроможності, тобто законодавство про банкрутство, зміни до законодавства про виконавче провадження, зміни до господарського процесуального законодавства", - сказав заступник міністра.

Нагадаємо, Кабмін вніс до Ради цей законопроект 16 березня 2015 р.

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що сподівається на істотне поліпшення позицій України в рейтингу Doing Business.