ua en ru

Рада почала розгляд питання зняття недоторканності з Мельничука

Рада почала розгляд питання зняття недоторканності з Мельничука Фото: Верховна Рада

Зараз буде надано слово представнику ГПУ

Верховна Рада України розпочала розгляд питання про зняття недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата, колишнього командира батальйону "Айдар" Сергія Мельничука.

Як заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман, згідно з процедурою, зараз буде надано слово представнику ГПУ, потім нардепу Мельничуку, потім голові регламентного комітету, а також представникам фракцій Верховної Ради.

Щоб завершити розгляд цього питання народні депутати проголосували за проведення пленарного засідання Верховної Ради без перерви з 12:00 до 12:00. Відповідне рішення підтримали 268 парламентарів.

"Шановні колеги, хочу вас проінформувати про те, що Генеральним прокурором України внесено до ВРУ подання про надання згоди до притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Мельничука Сергія Володимировича. Відповідне подання роздані народним депутатам. Хочу вас проінформувати про те, що у поданні міститься пропозиція щодо надання згоди до притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання і надання згоди окремо на арешт. Усі три пропозиції будуть голосуватися окремо, як цього вимагає законодавство", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, у ГПУ вже заявили, що "Айдаре" виявлено недостачу більш ніж 1 тис. автоматів