ua en ru

Рада хоче не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій

Рада хоче не враховувати зарплату учасників АТО при нарахуванні субсидій Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували 278 нардепів

Верховна Рада України підтримала у першому читанні законопроект № 2074а "Про внесення змін до закону України "Про житлово-комунальні послуги" щодо належного соціально-економічного захисту учасників антитерористичної операції та членів їх сімей (про справедливе призначення та надання субсидій)". За відповідне рішення проголосували 278 нардепів при 226 мінімально необхідний.

Також парламентарі 259 голосами підтримали підготовку цього законопроекту до другого читання за скороченою процедурою.

Як заявив один з авторів законопроекту - голова Радикальної партії Олег Ляшко, сьогодні учасникам АТО під час нарахування субсидій на сплату послуг ЖКГ враховується заробітна плата цього військовослужбовця.

"Тобто солдат, який отримує 3 - 4 тис. грн зарплати, сидить в окопі чи танку, захищає країну, його сім'я вважається забезпеченою і не має права на отримання субсидій. Це нонсенс. Тому цим законопроектом пропонується зарплату військових, які беруть учать в АТО, не враховувати в загальний сукупний дохід сім'ї, який дає право на отримання субсидій на послуги ЖКГ", - сказав Ляшко.

Отже законопроект передбачає підвищення соціального захисту прав учасників антитерористичної операції та членів їх сімей шляхом призначення таким громадянам субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива на період проведення антитерористичної операції.

Нагадаємо, також Рада сьогодні звільнила від 1,5% військового збору зарплати учасників АТО .