ua en ru

Рада хоче звільнити від податку на прибуток приватні школи та садочки

Рада хоче звільнити від податку на прибуток приватні школи та садочки Фото: Верховна Рада

Законопроект буде підготовлений до другого читання за скороченою процедурою

Верховна Рада України з другої спроби підтримала у першому читанні законопроект № 2276 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності". За відповідне рішення проголосували 274 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Під час першого голосування цей документ підтримали лише 225 нардепів.
Також депутати підтримали пропозицію про підготовку цього документу до другого читання за скороченою процедурою (240 голосів "за").

Як заявив один з авторів законопроекту - член депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка Віктор Галасюк, цим законопроектом пропонується звільнити дошкільні та загально освітні навчальні заклади від декількох видів податків: від податку на прибуток, податку на нерухоме майно та земельного податку незалежно від форми їх власності.

"Ми з вами розуміємо , що у державі не вистачає коштів для розвитку державної мережі навчальних закладів, тому яким чином можна залучити приватний капітал для того, щоб він інвестував в освіту? Тільки створивши для нього привабливі умови, такі ж самі як для державної форми власності у частині освітніх закладів", - сказав Галасюк.

Так, законопроектом пропонується звільнити дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади недержавної форми власності від сплати податку на прибуток, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також звільнити від сплати земельного податку дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від їх форми власності та джерел фінансування.

Нагадаємо, 14 травня 2015 р. Верховна Рада ухвалила законопроект №2226 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо звільнення від оподаткування нерухомості релігійних організацій)" , яким звільнила від оподаткування нерухомість релігійних організацій.