ua en ru

Рада повинна прийняти ще 5 законопроектів по реформуванню ЗСУ, - Міноборони

Рада повинна прийняти ще 5 законопроектів по реформуванню ЗСУ, - Міноборони Фото: міністр оборони Степан Полторак

ВР вже прийняла 9 законопроектів

Верховна Рада повинна прийняти ще 5 законопроектів щодо реформування Збройних сил України (ЗСУ). Про це в ході брифінгу заявила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України Оксана Гаврилюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство оборони України продовжує роботу з підготовки законодавства, спрямованого на реформування ЗСУ. На сьогоднішній день, оборонне відомство підготувало 14 законопроектів, з яких 9 вже прийняті Верховною Радою і підписані Президентом України", - заявила Гаврилюк.

За її словами, це закони, які визначають чисельність ЗСУ, вносять зміни в чинне законодавство в оборонних питаннях, організацію харчування особового складу, створення спільної литовсько-польсько-української бригади під назвою Litpolurkbrig, участі України в міжнародних операціях з підтримки миру і безпеки, проведення багатонаціональних навчань, питань двостороннього співробітництва і т. д.

Нагадаємо, міністр оборони України Степан Полторак заявив про дуже високу ймовірність активізації бойових дій на Донбасі.