ua en ru

Рада надала згоду на звільнення Яреми з поста генпрокурора України

Рада надала згоду на звільнення Яреми з поста генпрокурора України

Народні депутати підтримали президентський проект постанови № 2083 "Про надання згоди на звільнення Президентом України Яреми В.Г. з посади Генерального прокурора України". За відповідне рішення проголосували 291 нардеп з 226 мінімально необхідних.

"Надати згоду на звільнення Президентом України Яреми Віталія Григоровича з посади Генерального прокурора України", - йдеться у постанові.

"Тепер уже колишній генеральний прокурор Віталій Ярема написав заяву про відставку. Це вчинок, який свідчить про формування нової якості влади... І цей вчинок заслуговує на повагу. Природно, є певна незадоволеність людей... Рана Майдану не зажила... Я впевнений в тому - і особисто я приєднуються до критики людей - що ті, хто здійснював злочини на Майдані, хто задіяний у корупційних оборудках, терміново повинен бути притягнутий до відповідальності", - заявив Президент України Петро Порошенко під час представлення кандидатури нового генерального прокурора у сесійній залі парламенту.

Нагадаємо, у Раді за відставку Яреми збирали підписи. Його звинувачували в неефективній роботі, зокрема у відсутності результатів щодо розслідування справ проти колишніх вищих українських чиновників.

Замість Яреми, який днями подав у відставку, виконуючим обов'язки генерального прокурора України буде його заступник Віктор Шокін.