ua en ru

Рада дала згоду на арешт підозрюваного у хабарництві судді Скутельника

Рада дала згоду на арешт підозрюваного у хабарництві судді Скутельника Фото: Верховна Рада України

Суддя наполягає на незаконності свого арешту

Верховна Рада України (ВРУ) дала згоду на затримання та арешт (взяття під варту) судді господарського суду Київської області Павла Скутельника, підтримавши відповідний проект постанови №3329, передає кореспондент РБК-Україна.

Варто підкреслити, що парламентарі провели 8 сигнальних голосувань (189, 203, 210, 211, 223, 221, 223, 230 голосів парламентарів) через недостатню кількість голосів у залі.

Потім нардепи з другої спроби проголосували за надання згоди на затримання Скутельника. Таке рішення підтримали 228 нардепів (під час першого голосування - 225).

До того ж нардепи підтримали арешт судді. З другого разу таке рішення підтримали 230 нардепів, спочатку проголосували лише 222 при мінімально необхідних 226.

Зазначається, що подання Генеральної прокуратури підтримав та вніс до Ради голова Верховного Суду України Ярослав Романюк.

За словами судді Скутельника, подання є неправомірним, оскільки до нього додані підроблені документи, а комітет ВР піддався на тиск Генпрокуратури.

"Звертаю вашу увагу, що я відповідно до закону не являюсь підозрюваним. Підозра мені ніколи в житті генеральним прокурором, чи заступником генерального прокурора не вручалась... Звертаю вашу увагу, що доповідь безпосередньо голови комітету з питань правосуддя не відповідає дійсності...Комітет піддався фактично на тиск Генеральної прокуратури... В мене є докази, що до подання додані підроблені документи", - підкреслив Скутельник з трибуни парламенту, наполягаючи на незаконності свого затримання.

Нагадаємо, 7 жовтня, парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя підтримав подання ГПУ про затримання та арешт судді Скутельника.

За словами Романюка, суддя Скутельник обвинувачується у отримані неправомірної вигоди в особливо великих розмірах - на суму 15 тисяч доларів у питанні банкротства державного підприємства Міністерства оборони.

Служба безпеки України затримала суддю Скутельника за підозрою в хабарництві в кінці травня 2015 року.