ua en ru

Робота контактної групи по Донбасу продовжиться 4 серпня, - Сайдик

Робота контактної групи по Донбасу продовжиться 4 серпня, - Сайдик Фото: Мартін Сайдик

У Мінську пройде засідання самої групи, так і її підгруп

Тристороння контактна група по врегулюванню ситуації на Донбасі продовжить роботу в Мінську сьогодні, 4 серпня в 10:00. Про це за підсумками засідання, яке розпочалося 3 серпня і завершився сьогодні вночі, повідомив представник ОБСЄ в контактній групі Мартін Сайдик, передає Радіо Свобода.

За його словами, в білоруській столиці збереться як група в цілому, так і її підгрупа з питань безпеки.

"Продовжується робота щодо угоди про відвід танків, а також артилерійського озброєння калібром 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів", - зазначив Мартін Сайдик.

Він додав, що тристороння контактна група буде обговорювати питання виборів, статусу окремих районів Донбасу та змін до Конституції України.

Нагадаємо, 3 серпня в Мінську відбулася чергова зустріч тристоронньої контактної групи та її підгруп у форматі Україна - Росія - ОБСЄ за участю представників самопроголошених республік". Передбачалося, що переговори можуть продовжитися, якщо сторони не зможуть відразу досягти домовленостей з ключових питань. Однак представник ДНР в контактній групі Денис Пушилин повідомив, що наступна зустріч відбудеться 26 серпня, а 4 серпня продовжить засідання тільки підгрупа з безпеки.