ua en ru

П'ять осіб загинули при стрільбі в канадській школі

П'ять осіб загинули при стрільбі в канадській школі Фото: поліція Канади

Затриманий один чоловік

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що п'ять осіб загинули при стрільбі в одній з шкіл в місті Ла Лош у провінції Саскачеван у Канаді. Про це повідомляє телеканал CBC.

Не менше п'яти осіб загинуло в результаті стрілянини, ще 2 людей поранені. Раніше повідомлялося про двох загиблих.

За словами міністра, на даний момент ще рано судити про те, як і чому сталася стрілянина в місті Ла Лош".

На даний момент затриманий один чоловік.

За повідомленням газети Starphoenix, стрілянина сталася в будівлі середньої школи, де навчаються учні з 7 12 клас. Всього у школи дві будівлі, в яких навчається близько 900 учнів. Будівля школи оточене поліцією. Будівля початкової школи також було оточене поліцією, оточення зняли близько 15.00 годині за місцевим часом.

Поліція і місцева влада просить громадян не з'являтися на місці події, поки йде розслідування інциденту.

Як повідомив телеканалу CBC учень школи, в будівлі днем численні постріли були чутні. Медсестра в місцевому центрі охорони здоров'я також підтвердила, що в центрі знаходяться пацієнти з кульовими пораненнями.

"Я вибіг з школи. Було багато криків, було близько шести-семи пострілів, перш ніж я вибрався", - повідомив телеканалу учень школи Ноел Десжарлэс.

Як повідомили співробітники медичної служби провінції, вони вилетіли з міста Саскатун в Ла Лош близько 13.35 місцевим часом.

Повідомляється, що Ла Лош - віддалений місто на заході провінції Саскачеван, де проживають в основному представники корінних народів.

Нагадаємо, в канадській школі сталася стрілянина, є загиблі.