ua en ru

У Путіна заявили про готовність розширити контрсанкції на Україну

У Путіна заявили про готовність розширити контрсанкції на Україну Фото: Володимир Путін і Дмитро Пєсков

Крім України російські контрсанкції можуть загрожувати ще 6 країнам

Президент Росії Володимир Путін з великою ймовірністю підтримає пропозицію прем'єр-міністра Дмитра Медведєва щодо розширення списку країн, що підпадають під продовольче ембарго, в число яких входить і Україна. Про це заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, передає РІА Новини.

"Можна з великою часткою впевненості припустити, що так, тому що, ще раз повторюю, тут основним принципом є принцип взаємності", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання журналістів про можливість розширення відповідного списку.

Відзначимо, раніше сьогодні прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив уряду опрацювати питання" розширення списку країн, які підпадають під російські контрсанкції.

Мова йде про країни, які напередодні Євросоюзу підтримали рішення продовжити санкції проти Росії - це Україна, Грузія, Чорногорія, Албанія, Ісландія, Ліхтенштейн і Норвегія.

Нагадаємо, в серпні 2014 р. уряд Росії у відповідь на посилення західних санкцій заборонив імпорт ряду продуктів з ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії. У червні 2015 р. ця заборона була продовжено до серпня 2016 р.