ua en ru

Путіна визнали людиною року 57% росіян

Путіна визнали людиною року 57% росіян Джерело фото:EPA

Президента Росії Володимира Путіна визнали людиною року 57% громадян країни. Про це свідчать результати всеросійського опитування, проведеного "Левада-Центром", передає "Известия".

Путін займає лідируючу позицію в рейтингу, починаючи з 1999 року. В цьому році людиною року його назвало рекордна кількість громадян (57%).

У трійку лідерів, крім Путіна, увійшли міністр оборони РФ Сергій Шойгу і міністр закордонних справ Сергій Лавров.

Жінкою 2014 року стала голова Ради Федерації Валентина Матвієнко. Друге місце серед жінок посідає співачка Алла Пугачова. На третьому місці - голова фонду "Справедлива допомога" Єлизавета Глінка, відома під псевдонімом доктор Ліза. На четвертому виявилася глава Центробанку Ельвіра Набіулліна. Першу п'ятірку замикає федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Заступник директора "Левада-Центру" Олексій Гражданкін зазначив, що людиною року і жінкою року в основному називають особистостей, які найбільш часто з'являються в російському медіапросторі і впливають на події в країні і в світі.

Подією року росіяни назвали Олімпійські ігри в Сочі, які випередили за значимістю падіння рубля. Третім найбільш запам'ятався подією стало "возз'єднання Криму з Росією.

В опитуванні "Левада-Центру" взяли участь 1,6 тис. осіб 134 населених пунктах 46 регіонів Росії.

Нагадаємо, послання Президента Росії Володимира Путіна, який він зачитав 4 грудня, схвалили 49% росіян.