ua en ru

У Путіна заперечують зв'язок указу про держтаємницю щодо втрат солдатів з Україною

У Путіна заперечують зв'язок указу про держтаємницю щодо втрат солдатів з Україною Фото: Дмитро Пєсков

Такий рівень секретності найкращим чином відповідає державним інтересам РФ, зазначив Пєсков

Підписання указу, який відносить до державної таємниці відомості про втрати серед військовослужбовців під час спецоперацій в мирний час, не пов'язане з подіями в Україні і не означає, що найближчим часом планується проведення таких операцій. Про це заявив прес-секретар Президента Росії Дмитро Пєсков журналістам, передає РБК.

"Ні, не пов'язане з Україною. Ні, не збирається. Відбувається вдосконалення законодавства у сфері державної таємниці. На думку відповідних відомств, подібний рівень секретності найкращим чином відповідає державним інтересам", - сказав Пєсков.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін у четвер розширив перелік відомостей, які відносяться до державної таємниці. Указ від 28 травня, згідно з яким втрати особового складу Міноборони РФ в мирний час у період проведення спеціальних операцій стали військовою таємницею, змінив закон 1995 року. Цей закон був прийнятий ще під час Першої чеченської кампанії, яка також вважалася спецоперацією, що проводиться в мирний час. До 28 травня секретної була тільки інформація про втрати у воєнний час.