ua en ru

Путін може виступити на Генасамблеї ООН наприкінці вересня

Путін може виступити на Генасамблеї ООН наприкінці вересня Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін може виступити на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку в кінці вересня 2015 р. Про це пише "Комерсант" з посиланням на джерела в Кремлі та в секретаріаті ООН.

Як очікується, Путін виступить на сесії Генасамблеї ООН, яка в цьому році відзначить своє 70-річчя. При цьому уточнюється, що, хоча поїздка попередньо й стоїть у плані, однак остаточна ясність у цьому питанні з'явиться лише на початку серпня. "Все буде залежати від міжнародної ситуації", - заявило одно з джерел.

У свою чергу прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков підтвердив, що можливість поїздки вивчається: "Остаточне рішення поки не прийнято... Відвідування сесії Генасамблеї - один з розглянутих варіантів, і в цьому сенсі не так важливо, ювілейна вона чи ні".

Очікується, що в цьому році у відкритті сесії Генасамблеї візьме участь більшість світових лідерів. Крім того, вже відомо, що в Нью-Йорк вперше за 20 років поїде Папа Римський. Його виступ заплановано на 25 вересня.

Всі останні роки в Нью-Йорк літав міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. У 2009 р. на Генасамблеї виступав тодішній російський Президент Дмитро Медведєв. Путін же в останній раз був присутній на відкритті сесії Генасамблеї десять років тому, коли ООН виповнилося 60 років. До цього він виступав там двічі - в 2003 р. і на "саміті тисячоліття" у 2000 р.

Нагадаємо, в середині березня Росія відмовилася брати участь у неформальній зустрічі Ради безпеки ООН щодо Криму.