ua en ru

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн Фото: Путін вторгся в Україну (29 facebook com MOD mil rus)

Четверту добу триває війна Росії проти України. Ряд міст зазнали ракетних ударів. У різних місцях країни відбуваються бої. Війська РФ атакували з боку Донбасу, Криму, російського та білоруського кордону.

Детальніше про те, що зараз відбувається в Україні, про ситуацію на Донбасі і на українських кордонах, реакцію світу на події, що відбуваються - в текстовому онлайні РБК-Україна.

Детальніше про ситуацію в містах України в матеріалах за посиланнями:

Свежий текстовый онлайн по ситуации в Украине на данный момент - по ссылке.

17:28 Голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що жертвами російської агресії стали 16 дітей.

"Четверту добу більшість людей не виходить із лікарень, з операційних, цілодобово надаючи та оперуючи поранених, ми рятуємо життя. Оперуємо і дітей. На жаль, 16 дітей врятувати не вдалося", - розповів голова МОЗ.

17:00 Російські окупанти знищили легендарний український літак "Мрія".

"Його відновлення коштуватиме понад 3 млрд доларів і вимагатиме тривалого часу. Україна докладе всіх зусиль, щоб ці роботи сплатила держава-агресор", - повідомив Укроборонпром.

16:50 Завтра Німеччина почне постачати Україні зброю.

16:42 Кількість країн, які закрили авіапростір для російських літаків, постійно зростає.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:40 Війська агресора підійшли до Енергодару Запорізької області, невеликі диверсійні групи проникли в місто.

16:33 Канада закриває свій авіапростір для російських літаків. Також польоти над Росією зупинила авіакомпанія Air France.

16:30 З'явилася інформація, що внаслідок атаки російських військ на аеропорт Гостомель було спалено один із найбільших літаків у світі – Ан-225 "Мрія" українського виробництва. Держспецзв'язку перевіряє інформацію.

16:22 Українська делегація вже вирушила на Прип'ять на переговори із російською стороною. "Жодних поступок не буде. У нас жорстка переговорна позиція", - уточнило інформоване джерело РБК-Україна.

16:02 Окупанти кажуть місцевим жителям у Бучі, що хочуть евакуювати їх до Києва. Місцевих жителів закликають бути обережними. З них хочуть зробити "живий щит" для проходження до Києва.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

15:56 Володимир Путін наказав міністру оборони РФ Сергію Шойгу і голові Генштабу Валерію Герасимову перевести сили стримування російської армії в особливий режим несення бойового чергування. Туди входить і ядерна зброя. Нібито через "нелегетимні санкції" та "агресивні висловлювання" керівництва країн НАТО на адресу Росії.

15:45 Антон Геращенко попереджає про те, що російські окупанти планують їздити околицями Києва, збирати жінок та дітей нібито для евакуації. Насправді вони хочуть зробити їх "живим щитом", щоб прорватися до Києва.

15:35 В Офісі президента повідомили, що українська делегація зустрінеться з російською без попередніх умов на українсько-білоруському кордоні, в районі річки Прип'ять.

"Олександр Лукашенко взяв на себе відповідальність за те, що на час проїзду, переговорів та повернення української делегації усі літаки, вертольоти та ракети, розміщені на білоруській території, залишаться на землі", - йдеться у повідомленні.

15:11 Німеччина побудує два ЗПГ-термінали, щоб знизити залежність від російського газу

15:10 Франція закриває небо для російських літаків.

14:50 Десятки російських військових здалися у полон у Харкові.

"У Харкові Збройним силам України здалися в полон десятки російських бійців. Російські бійці, взяті в полон, розповідають про повне виснаження та деморалізацію, вони не мають зв'язку з центральним командуванням, не розуміють і не знають подальших своїх дій", - написав голова Харківської ОДА. .

Крім того, військові РФ намагаються сховатись між цивільним населенням, залишаючи свої позиції.

14:25 Харків перегляне час комендантської години у зв'язку з тим, що у місті ситуація досить важка.

13:51 Зеленський поговорив телефоном із Лукашенком.

13:45 Під Києвом на обухівському напрямку впав літак, повідомили РБК-Україна очевидці. Деталі уточнюються.

13:35 Військові кораблі РФ захопили два українські судна з мирними екіпажами в румунських водах. Такі дії підпадають під визначення "піратства", уточнили у ДПСУ. З танкером "Афіна" та суховантажем "Принцеса Ніколь" було втрачено зв'язок, пізніше їх зафіксували біля окупованого Криму.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:14 Харків під контролем української армії, повідомив голова ОДА Олег Синєгубов. ЗСУ, Нацполіція та тероборона продовжують зачистку міста від ворога. За його словами, російські окупанти кидають бойову техніку посеред дороги та здаються групами по 5-10 людей. "Щойно бачать хоча б одного представника ЗСУ - здаються", - додав Синегубов.

13:08 Важливе попередження. Якщо вас автоматично додають до чату або групи під назвою "Перекличка районів", відразу видаляйтесь звідти. Це роблять диверсанти, щоб дізнаватись дані про місто, повідомляє Telegram-канал Верховної ради.

13:00 Україна направила до Гааги позов проти Росії. Керівництво цієї країни вимагають притягти до відповідальності за війну проти українського народу.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:35 Дані від Міноборони України щодо втрат російських окупантів станом на 06:00, 27 лютого.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:27 У киян та мешканців Київської області просять допомоги. Українські військові розшукують колону ворожої техніки, позначену літерою V. Це особливо небезпечні терористи, які прибули в Україну зі спецзавданням. Усіх, хто їх бачив, зафіксував, знає місцезнаходження цієї колони, просять ТЕРМІНОВО передати дані військовим чи за можливості заблокувати її.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:13 В Охтирці Сумської області ДСНС та добровольці розбирають завал та дістають постраждалих та тіла загиблих. Наразі загиблих четверо.

12:05 ДСНС закликає по можливості не залишати укриття, оскільки російські війська відкривають вогонь по цивільних об'єктах та населенню.

11:35 Мер Ірпеня повідомив про те, що місто відбили, воно перебуває під контролем ЗСУ. Також він розповів, що російські танки увійшли до Ірпеня з боку Бучі та попросив мешканців не виходити з дому.

11:27 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео удару "Байрактаром" по техніці супротивника

11:14 СБУ перехопила розмову окупантів, які намагаються прорватись до Києва через Гостомель:

"Стас, Стас, дивись, записуй. На мосту з Гостомеля на Київ потрапили під обстріл, техніка знищена повністю. Частина нас ОМОН, КІМ відходимо у бік аеропорту лісом. Нині думаємо, що далі. ОМОН, ПК та Красноярськ зведений загін теж розп**ошені, але вони в самому Гостомелі, відходити не можуть, у них 200-і, 300-і (вбиті та поранені, - ред.) Передайте в округ, необхідна підтримка, допомога, тобто нас треба витягувати. Тут десь поблизу українська частина".

11:00 Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомив про те, що між Чупахівкою та Довжиком в Охтирському районі російські танки розстріляли автобус з цивільними.

"Швидку допомогу до нього зараз не підпускають. Місцевість навколо замінована, проїхати до них не можуть. Зараз сімейні лікарі пішки з амбулаторії виходять їм на зустріч, на місце розстрілу. Намагатимуться надавати їм медичну допомогу до приїзду швидкої", - повідомив він.

10:45 У поліції Харкова спростовують інформацію про те, що мер Куп'янська разом із поліцією ведуть переговори з окупантами.

"Поліція Харківщини, керівництво, спецпідрозділи, територіальні підрозділи, патрульна поліція працюють 24\7, не зафіксовано жодного факту зради присяги співробітниками поліції. Наші поліцейські беруть участь у звільненні міста від російських загарбників. Ще раз звертайтеся до солдатів РФ – складіть зброю Тільки у цьому випадку ми гарантуємо вам життя", - йдеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:26 У ВП заявили, що Україна категорично відмовилася провоїти переговори з Росією на ультимативних умовах. Тому й зустрічі у Білорусі не буде.

"Росія просто принижує Білорусь, використовуючи її. Росія намагається поставити Україну в неприпустимі ультимативні умови, від яких ми вже різко та категорично відмовилися", - зазначив радник голови ВП Подоляк.

Докладніше про переговори Росії та України - читайте у матеріалі РБК-Україна.

10:18 Докладніше про те, які втрати зазнає економіка Росії через війну в Україні - читайте у матеріалі РБК-Україна.

10:10 Відео вуличного бою у Харкові.

10:05 СБУ оволоділа секретними документами агресора з поіменними даними російських військових, а також їхні паролі та шифри.

"Це дозволить зрозуміти суть перехоплених розмов ворога", - йдеться у повідомленні.

09:52 В Укрзалізниці розповіли, що вивезли 23 вагони-цистерни з нафтобази у Василькові.

"Укрзалізниця вивезла 23 вагони-цистерни пального з нафтобази у Василькові (Київська область), яка зазнала ракетних ударів ворога.
Залізничники оперативно відреагували на ситуацію та врятували пальне для оборони нашої країни", - написала в УЗ.

09:35 Рятувальники підтвердили, що у Бучі під Києвом потрапив снаряд і в результаті сталася пожежа. Вогонь локалізовано, жертв немає.

09:25 Зеленський записав відеозвернення

09:20 Голова Донецької ОДА Павло Кириленко розповів про ситуацію у Донбасі.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:10 ВСУ повідомляє, що було збито крилату ракету, яку випустили по Києву з території Білорусі.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:50 У соцмережах з'явилося фото нібито влучення снаряда до житлового будинку у Бучі під Києвом. Офіційного підтвердження поки що немає.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:38 Як повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр, авіація повітряних сил України протягом доби перехопила штурмовиків та транспортних літаків супротивника в небі над Києвом. Також зірвали висадку морського десанту у Чорноморській оперативній зоні.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:35 З боку Хімпрому на місто сує велика колона ворожої техніки!
Громадянські! Будьте у безпечному місці, не виходьте без потреби на вулицю та тримайтеся подалі від вікон!”, - повідомляє Сумська ОДА.

08:15 У Харкові йдуть бої, російські війська зазнають втрат. Місцеві видання повідомляють про те, що колони техніки РФ прорвалися до міста.

"Відбувся прорив легкої техніки російського ворога до міста Харкова. У тому числі й центральну частину міста. Увага! Не залишайте місць укриттів! Збройні Сили України ліквідують ворога. Громадянське населення просимо не виходити на вулиці міста", - повідомив голова Харківської ОДА Олег Синєгуб.

07:12 В Одеській області російські диверсанти відкрили вогонь по українських захисниках, і кілька бійців були поранені. Разом з тим ворога прогнали, а одного члена ДРГ затримали. У авто противника було виявлено зброю (у тому числі автомати, гранатомети), боєприпаси, міни, вибухівку.

06:35 Рада Безпеки ООН цієї неділі, 27 лютого, має проголосувати за скликання рідкісної надзвичайної спеціальної сесії Генасамблеї ООН щодо ситуації в Україні. Це потрібно для того, щоб попри вето Росії схвалити резолюцію, в якій засуджується вторгнення РФ в Україну.

04:42 Потрапив під обстріл київський пункт поховання радіоактивних відходів "Радон". Попередні оцінки - поза санітарно-захисною зоною, загрози населенню немає. Фахівці Держатомрегулювання заміряли радіаційне тло на Печерську в столиці, і дозимер показав 03:20, що в нормі і без змін.

03:40 Російські війська підірвали газопровід у Харкові на Данилівці. При цьому мешканців міста заспокоюють, що це - не ядерний вибух.

02:22 США разом із союзниками запускають багатосторонню робочу групу, яка відстежуватиме і заморожуватиме активи російських компаній та олігархів, які потрапили під санкції Заходу. Американці обіцяють "знайти всі їхні яхти, маєтки та будь-які інші неправомірні доходи, які ми зможемо знайти та заморозити законним шляхом".

01:56 Попередження від Держспецзв'язку: Дим та шкідливі речовини від пожежі на нафтобазі у Василькові можуть йти у будь-якому напрямку, вітер постійно змінюється, тому вікна потрібно тримати закритими.

00:11 По Василькову Київської області агресор наніс удар крилатими чи балістичними ракетами, почалась пожежа.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

00:38 Російські банки відключають від SWIFT, рішення ухвалено.

Лідери Європейської комісії, Франції, Німеччини, Італії, Великобританії, США та Канади оголосили про новий пакет масштабних санкцій проти РФ у зв'язку з її вторгненням до України. Вони передбачають, зокрема, відключення низки російських банків від системи SWIFT. "Це забезпечить відключення цих банків від міжнародної фінансової системи та завдасть шкоди їхній здатності працювати в глобальному масштабі", - йдеться у спільній заяві західних лідерів.

00:24 ППО збила вже два російських транспортники іЛ-76 під Києвом, повідомляє нардеп від СН Галина Третьякова.

00:06 Інформація про висадку російського десанту в Софіївській Борщагівці під Києвом, що з'явилась у соцмережах - ФЕЙК.

26 лютого

23:50 В датському місті Орхус пройшла багатотисячна акція протесту проти вторгнення Росії в Україну

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:43 Втрати російських військ, за данними МВС:

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:36 Рейси Лейпциг-Токіо та Мюнхен-Сеул авіакомпаній DHL та Lufthansa розгортаються в небі над Росією. Про це свідчать дані сервісу Flightradar.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:33 Російські війська обстріляли багатоповерхівку в Харкові

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:28 Українська ППО збила ще один літак-транспортник ІЛ-76 із російським десантом. Також знищено за сьогодні 11 вертольотів, три винищувачі та два штурмовики агресора, повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

23:20 У Києві повітряна тривога, мерія закликає всіх киян не залишати укриття.

22:40 Глава Николаевской ОГА Виталий Ким сообщил, что Николаев под контролем Украины.

"Трохи позитива вам в ленту:

Два слова!
- но ¦Николаевич мы здесь бтр заброшенный «случайно» нашли с вооружением готовы его забрать но он не заводится!!! Дайте механика чтоб помог?!
– Ок, пквт снять, с боеприпасами оттуда забрать!
– Ок, командир какое направление берем?
-… и это ребята обычные патрульные!
Николаев наш! Слава Украины", - написал он у себя в Telegram.

22:30 Білорусь можуть відключити від SWIFT. Як повідомляє брюссельський журналіст Рікард Йозвяк, глави МЗС країн ЄС завтра обговорять це питання на відеоконференції.

21:05 Відео з Одеси. Жителі міста готуються "зустрічати" російські війська

21:20 У районі острова Зміїний російські військові кораблі захопили та утримують цивільне рятувальне судно "Сапфір". Зв'язок із екіпажем втрачено.

21:15 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про те, що Україна закриває пункти пропуску на кордоні з Білоруссю.

21:05 Тимчасово не працює лінія 103. Нові номери для дзвінків, якщо потрібна допомога:

  • 0617023777
  • 0617023778
  • 0612870164
  • 0616536417

20:43 Мережа заправок Sokar безкоштовно заправлятиме машини швидкої допомоги та авто ДСНС.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

20:39 Німеччина надасть Україні протитанкові гранатомети та "Стінгери"

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

20:32 Мережа супермаркетів АТБ дозволяє користуватися своїми підвалами як бомбосховище, кому це необхідно

"З сьогоднішнього дня магазини торгової мережі «АТБ», в яких є підвальні приміщення, відкривають їх для всіх, кому ніде сховатися в період повітряної тривоги. У них також буде сформовано необхідний запас питної води", - повідомляють у компанії.

Список адрес можна подивитися за посиланням.

20:25 Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім повідомляє в телеграмі про ситуацію в Миколаєві.

"Живий я!!! Нас не атакували. Обійшли але вони в місті. Я не знаю як сказати ... танки пройшли через місто зі стріляниною. Потім не знаю потім вони відходять наші їх наздоганяють .... Але я зараз з'ясовуватиму", - пише він .

А міський мер Олександр Сенкевич пише: "Разом із територіальною обороною продовжуємо відстоювати місто! Чекаємо на підтримку ЗСУ."

20:18 Зеленський просить Генсека ООН позбавити права країну-агресора права голосу у Раді безпеки та визнати їхні дії геноцидом.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

20:08 Під Сєвєродонецьком розбили колону і змусили відступити ворога на багато кілометрів від міста.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

19:43 Відео бою біля будинку торгівлі "Південний Буг" у Миколаєві.

19:38 "На Чернігівщині місцеві жителі повідомляють, що окупанти на під'їздах до міста спеціально зливають пальне з бензобаків, щоб не йти на фактично гарантоване знищення Збройними Силами України. Зневіра окупантів росте погодинно!", - повідомляють Сухопутні війська України.

19:22 На Київській ГЕС виключають раптовий підрив дамби

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

19:01 Twitter заблокував можливість реєструвати акаунти в Росії.

18:58 Німеччина розблокувала постачання своєї зброї для України.

18:58 Німеччина розблокувала постачання своєї зброї для України.

18:50 На Сумщині люди закидають військову техніку окупанта коктейлями Молотова

18:33 На територію Бердянського аеропорту зайшла російська військова техніка.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:57 Повітряні сили України збили над Чорним морем російський винищувач Су-30 СМ.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:40 Військові та силовики просять допомагати, щоб не допустити просування техніки окупанта Україною.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:23 Окупанти підбили "швидку" під Херсоном, де медики везли пораненого.

17:00 У коментарі РБК-Україна у КМДА уточнили, що під час дії комендантської години при повітряній тривозі можна вийти на вулицю, щоб сховатись у бомбосховищі. Це єдиний виняток, за якого можна порушити заборону комендантської години на вихід із дому.

16:58 Військово-морські сили України повідомили, що в акваторії Чорного моря корабель ЧФ РФ "дружнім вогнем" знищив свій військовий літак.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:49 Українські прикордонники, котрі захищали острів Зміїний, можуть бути живі.

"Російські ЗМІ повідомили про доставку в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові", - йдеться в повідомленні ДПСУ.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:33 Комендантська година у Києві триватиме з 17:00 сьогоднішнього дня та закінчиться о 08:00 понеділка, 28 лютого.

Виходити надвір у цей час заборонено.

"Усі цивільні особи, які перебувають на вулиці в період комендантської години, будуть вважатися членами диверсійно-розвідувальних груп ворога", - повідомляє КМДА.

16:32 Польща виступає за те, щоб Україну негайно прийняли до ЄС.

16:22 Читач РБК-Україна виявив таку мітку на одній із АЗС на Західній Україні.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:11 Росію відключають від SWIFT. Докладніше про те, що таке SWIFT і що це означає для Росії - у матеріалі РБК-Україна.

15:37 Туреччина закриває Босфор для російських кораблів.

15:23 Українські прикордонники повідомили про обстріл з Білорусі.

"Обстріли з Білорусі - летить і мале, і велике. Сьогодні на кордон України в районі неподалік села Познань Рівненщини з Білорусі прилетів, швидше за все, мінометний снаряд", - йдеться у повідомленні.

15:10 СБУ отримало розвідінформацію з Донецька. У місті бойовикам та російським військовим роздають протигази, існує можливість підготовки до хімічної атаки.

"Існує можливість провокації – підриву промислових ємностей з хімічними речовинами. У цій диверсії по відношенню до мирного населення планують звинуватити українських військових. Ми заявляємо, що на відміну від російських окупантів Україна не вдається до таких методів", - йдеться у повідомленні.

14:55 У Бородянці Київської області снаряд потрапив до приватного житлового будинку. Загинуло 3 особи, можливо ще 3 під завалами. Підрозділи ДСНС залишили місце події через обстріл.

14:49 Миколаїв готується до кругової оборони. За інформацією голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, прорвалися 12 танків російських окупантів та інші сили РФ.

"Думаю, що і в самому місті потрібно будувати барикади, щоб техніка не змогла зайти в конкретні райони. У нас є +-5 годин, головне протриматися до ночі. Я впевнений, що всі разом через 5 годин ми зможемо зробити все, що необхідно для оборони міста", - повідомив він.

14:34 На Харківщині комендантська година триватиме з 18:00 до 06:00.

14:33 У Чернігові можлива атака житлових кварталів "Градами".

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

14:24 Біля пункту пропуску "Кучурган" схопили двох російських диверсантів. Вони фотографували військові об'єкти та інфраструктуру.

"При затриманні диверсанти розбили телефон. У мікроавтобусі, яким вони прибули, знайшли спальні мішки та інші речі, що свідчать про їхню диверсійну діяльність. При собі російські посібники мали паспорти невизнаної ПМР, злочинці були передані поліції", - йдеться у повідомленні.

14:17 Херсонська ОДА повідомляє, що на під'їзді до Херсона, на Антонівському мосту йдуть бойові дії.

"Наші захисники гідно несуть оборону! Також триває бій у Зеленівки та Антонівки", - йдеться у повідомленні.

14:10 Глава Прикордонної служби Сергій Дейнеко написав звернення голові прикордонників Білорусі. Лист закінчується словами "Ми переможемо. Будьте ви прокляті, тварюки".

14:04 Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив про те, що Північнодонецьк, Лисичанськ та Рубіжне знаходяться під контролем України.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:57 Угорщина не проти блокування SWIFT для РФ.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:53 У Львові лунають сирени повітряної тривоги.

13:43 Як інформують українські прикордонники, військово-морські сили РФ повідомляють про "контртерористичні операції" в українських водах і закрили район у північно-західній частині Чорного моря.

"Вимога кораблів і суден у цьому районі розцінюватиметься як терористична загроза", - йдеться в повідомленні, яке російські ВМС поширюють відкритими каналами безпеки судноплавства.

ДПСУ нагадують, що на північному заході Чорного моря український, а не російський берег.

13:26 У Києві комендантська година діятиме з 17:00 до 08:00, такий режим запроваджено до 28 лютого, повідомив Кличко.

13:22 У Сумах сили тероборони взяли в полон машину з російськими окупантами.

13:05 У Дніпровській міській раді повідомили, що російських військ у місті немає.

13:00 У Миколаєві затримали групу російських диверсантів.

12:55 Укрзалізниця інформує про рух поїздів в Україні:

"Київ: рейси на схід та захід відправляються із затримкою через зміну маршрутів та графіків руху безпечними шляхами, скасовано лише швидкісний поїзд до
Костянтинівка. Інтерсіті+ 705 та 715 прямуватимуть до Львова замість Перемишля та повертатимуться до Києва. Посадка на 715-й продовжується.
Електрички до Вінниці та Хмельницького вирушатимуть із приміського вокзалу після 11 години”, - йдеться у повідомленні.

12:29 Зеленський записав відеозвернення.

"Ми успішно відбиваємо атаки ворога. Київ та ключові міста – контрольовані", - каже він.

12:25 Генштаб повідомляє, що підрозділи російських окупантів втрачають наступальний темп, очікують на введення в бій додаткових підрозділів і змушені зупинятися для поповнення запасів.

"Угруповання Повітряних Сил ЗС України здійснює відображення повітряних ударів противника. Продовжує ведення систематичних бойових дій. Протягом доби авіацією Повітряних Сил виконано 34 літаки/вильоти на вогневу поразку скупчень живої сили та техніки в районі залізничної станції ГОРОДНЯ Чернігівської області та автомобільного мосту в район пункту Херсон. ВАYRАКТАR – ТВ2 вразив цілі південніше аеродрому ГОСТОМЕЛЬ. Угруповання об'єднаних сил веде оборонну операцію, утримує зайняті позиції вздовж лінії розмежування. Противник успіху немає в жодному з напрямків", - йдеться у повідомленні.

12:12 Держагентство України з управління зоною відчуження повідомляє, що Росія імітує повітряний бій над Чорнобилем для провокацій у ЗМІ.

12:01 СБУ заперечує інформацію про висадку російського десатну у Львові.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:54 "Сьогодні ближче до вечора в Міністерстві оборони відкриється гаряча телефонна лінія для матерів, батьків, дружин, бабусь і дідусів, російських окупантів. Вона називатиметься - "Повернись живим з України!". На цій гарячій лінії Ви зможете впоратися про те чи живі ще Ваші рідні, чи взяті в полон, чи є поранення чи вирішити питання про те, коли і як Ви зможете забрати тіло Вашого загиблого родича", - повідомив радник голови МВС Антон Геращенко.

11:47 У Генштабі повідомили, що біля Держомелю наші бомбардувальники Су-24М, розвідники Су-24МР, штурмовики Су-25 постійно завдавали потужних ракетно-бомбових ударів по російському десанту. Також героїчно утримує оборону Васильківський гарнізон.

"За ніч знищено чимало одиниць бойової авіації, БПЛА, крилатих ракет, живої сили супротивника", - йдеться у повідомленні.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:41 Пожежу на Волинській у Києві ліквідували, загинуло 2 людей.

"О 11:28 пожежу у складських будівлях та гаражах у Солом'янському районі ліквідовано. Внаслідок влучення снаряда загинули 2 особи", - повідомили в ДСНС.

11:36 Як повідомив голова Донецької ОДА Павло Кириленко, Волноваха та Маріуполь перебувають під контролем України.

11:33 Кіпр підтримає відключення Росії від SWIFT.

11:28 Збірна Польща з футболу відмовилася грати стиковий матч відбору до Чемпіонату світу 2022 року зі збірною Росії.

11:27 У Києві знову звучать сирени повітряної тривоги.

11:21 Ірина Верещук звернулася до Червоного хреста з проханням допомогти вивезти тіла російських військових із території України.

11:13 У Сумах точаться вуличні бої, громадян просять залишатися вдома.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:09 Андрій Садовий повідомляє про те, що у Львові о 9-й ранку висадився російський десант. Наші військові дали відсіч і вони відступають у бік лісу.

"У районі Бродів о 9-й ранку на 3 вертольотах висадився російський десант. Близько 60 людей. Наші війська дали відсіч. Зараз вони відступають у бік лісу в районі Левятина", - йдеться у повідомленні.

11:05 "Як завжди у важкі часи, піднімають голову мародери: у Києві зафіксовано численні випадки наклеювання "оголошень" на замки для перевірки квартир, з яких виїхали господарі. Прохання до мешканців – знімайте такі мітки!", - повідомляє Центр стратегічних комунікацій інформаційної безпеки.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:00 РНБО попереджає, що на форумах Київської області почали з'являтися повідомлення про прохання підвезти та питання як дістатися. Усі вони від нових учасників гуртів.

"Шановні мешканці Київщини, будьте уважні! Особи, які розпитують інформацію, - це ВРАЖЕНІ АГЕНТИ. Не вказуйте маршрути руху, як і куди дістатися і де є вільні та доступні дороги", - написав Данилов.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:23 МВС повідомляє про те, що ДРГ противника постійно намагається висадитися на лівому березі в Києві. ЗСУ та силовики тримають під контролем усі мости та відкриватимуть вогонь на поразку за цілями, які намагатимуться перетнути мости з лівого на правий берег. Мешканців столиці просять залишатися у безпечних місцях та не їздити мостами.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:20 Сухопутні війська розповідають, як відрізнити російську військову техніку від української.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:15 ДСНС повідомляє про пожежу у Києві у складських приміщеннях на вулиці Волинській 69.

"26 лютого о 08:30 у Солом'янському районі по вул. Волинська 69, виникла пожежа у двох складських спорудах на площі близько 700 м кв. з подальшим поширенням на розташовані поруч гаражі", - йдеться в повідомленні.

10:09 Нардеп Олексій Гончаренко телеграм написав про те, що міст біля Стоянки під Києвом підірваний. Проїхати з Києва до Житомира неможливо.

10:06 "Настав вирішальний момент, щоб раз і назавжди закрити багаторічну дискусію та ухвалити рішення про членство України в ЄС", - написав Зеленський.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:40 Мер Львова Андрій Садовий розповів про ситуацію у місті. За його словами, у Львові та області встановлюють блокпости, перевірятимуть людей, які в'їжджають та виїжджають. Також у місті зменшили кількість громадського транспорту через те, що поменшало пасажирів. Крім того, працівники районних адміністрацій продовжують знищувати підозрілі мітки.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:36 Міністр енергетики Герман Галущенко повідомив про те, що ЗСУ після тривалих боїв відбили у противника Київську ГЕС. Станція під контролем та працює у штатному режимі.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:35 Фото та відео наслідків влучення снаряда до житлового будинку у Києві.

09:30 У Києві російські війська обстріляли аеропорт "Жуляни". В результаті снаряд потрапив до житлового будинку на проспекті Лобановського 6а.

"Сталося руйнування будинку з 17 по 21 поверх. Перевірено 21,22,23 та 24 постраждалих немає. Рятувальниками проводиться евакуація всього будинку, ускладнений вихід із квартир. Пожежники здійснювали гасіння окремих вогнищ загоряння", - йдеться у повідомленні ДСНС.

09:20 Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, у Києві немає російських військових. ЗСУ продовжує зачистку диверсійних груп у місті. Також він розповів, що громадський транспорт продовжує працювати у кількості, достатній для обслуговування працівників критичної інфраструктури. Крім того, він повідомив, що не працює червона гілка метро. У той же час станції використовуються як бомбосховища.

08:30 У мережі почав розповсюджуватись фейк про те, що президент Володимир Зеленський нібито наказав українській армії скласти зброю. Верховний головнокомандувач записав звернення та заявив, що "наша зброя - це наша правда", а також пообіцяв, що армія продовжить захищати Україну.

07:50 Російські війська розпочали передислокацію резервних підрозділів у прикордонні з Україною райони та продовжують завдавати авіаційних ударів по аеродромах, угрупованням військ ЗС України на Сході та у північній частині Київської області. Здійснено поодинокі авіаційні удари в районах Суми, Полтава, Маріуполь.

07:30 Станом на ранок у Василькові стихли запеклі бої з російським десантом, які тривали всю ніч. Українські війська відбили напад, супротивник зазнав великих втрат.

07:15 Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вийшов в ефір і зробив кілька заяв:

  • Ситуація в Україні повністю під контролем, але російські війська наступають у всіх напрямках.
  • На ранок 26 лютого відомо про ліквідацію понад 3500 російських військових, майже 200 осіб взяли в полон.
  • Росія використала практично всі ресурси, щоб закріпитися у Києві, але всі атаки були відбиті.
  • На мирних переговорах позиції диктуватиме Україна.

07:00 Президент США Джо Байден видав меморандум щодо надання військової допомоги Україні на 600 млн. доларів. Допомога виділяється у терміновому порядку.

06:50 Українські ЗМІ повідомляють про повітряну тривогу у низці міст. Сирени сьогодні вранці включили для мешканців Вінниці, Рівного, Херсона, Черкас, Львова, Червонограда, Умані та Луцька.

06:45 Вночі корабель української Морської охорони "Григорій Куроп'ятников" був атакований безпілотним літальним апаратом. Прикордонники відкрили вогонь по дрону, що летів у бік суші. Його збили на підльоті до Чорноморська.

06:33 Біля Коблева після невдалої спроби висадки російського десанту взято в полон двох диверсантів. Вони вже дають свідчення.

06:15 Українські війська знищили російську колону у районі станції метро "Берестейська". Зокрема, підбито два легковики, дві вантажівки з боєкомплектом і танк.

05:57 У районі Коблево, де російські окупанти спробували висадити десант, українські військові взяли в полон двох диверсантів. За словами голови громадської ради при Одеській ОДА Сергія Братчука, вони вже надають свідчення відповідній службі.

04:37 Миколаїв відстояли. Українські ППО відбили атаку супротивника. Десант ворога в Очакові - не висадився, повідомив голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

04:27 У КМДА попередили киян про активні дії на вулицях столиці та закликали їх бути максимально обережними, не залишати укриття, не виходити на балкони та не підходити до вікон.

04:23 Атаку російських окупантів на одну з військових частин у Києві на проспекті Перемоги відбито, повідомили у Сухопутних військах Збройних сил України.

03:52 Телеканал NBC повідомив про відмову Казахстану від пропозиції Росії приєднатися до вторгнення до України.

03:47 У Києві вночі користувачі соцмереж повідомили про стрілянину та вибухи в Солом'янському районі. Дехто з них припустив, що російські диверсанти атакували одну з військових частин у районі станції метро "Берестейська". Офіційного підтвердження цієї версії поки що немає.

03:20 У районі Шулявки та зоопарку щонайменше 50 пострілів, вибухів та кулеметних черг. Киянам рекомендують не залишати укриття.

03:06 У Києві біля ТЕЦ-6 на Троєщині сталися нові вибухи. Ворог намагається атакувати станцію, ЗСУ ведуть бій.

02:50 У Василькові на Київщині йдуть важкі бої. Російські окупанти намагаються висадити повітряний десант.

01:53 На Донбасі, в зоні проведення Операції об'єднаних сил, знищені ще один літак-штурмовик СУ-25 і один вертоліт противника. Це сталося близько півночі, був застосований зентіно-ракетний комплекс С-300.

01:28 Білий дім запитує у Конгресу США 6,4 млрд доларів у зв'язку з нападом Росії на Україну. Допомога може бути виділена до 11 березня. З цієї суми 2,9 млрд доларів будуть спрямовані на гуманітарну і військову допомогу Україні та її європейським сусідам, інші кошти - на потреби американської оборони, повідомляє Bloomberg.

01:04 Нагадуємо: для українців, які бажають допомогти співгромадянам з евакуацією, запущено спеціальний сервіс. Для цього на сайті https://www.ukrainenow.org/refuge потрібно залишити заявку в якості водія, готового допомогти з виїздом, або пасажира, якому потрібна допомога. Детальніше про сервіс читайте по посилання.

00:54 Українські сили ППО збили російський транспортник Іл-76 з десентниками під Васильковом Київської області

00:14 Під Калинівкою Вінницької області збитий російський літак-штурмовик СУ-25.

00:05 "Ця ніч буде важчою, ніж день", - сказав президент Володимир Зеленський в останньому зверненні до українців. За словами президента, під ударом опинилися багато міст України: Чернігів, Суми, Харків, міста півдня України, а також Київ. "Доля України вирішується саме зараз", - сказав президент.

Також Зеленський повідомив про свої сьогоднішні переговори зі світовими лідерами, в тому числі з президентом США Джо Байденом і домовився про нову іноземну допомогу для України.

23:44 Україна консультується з Росією про місце і час проведення переговорів, передавати РБК-Україна прес-секретар українського президента Сергій Нікіфоров. Він спростував заяви російської влади про відмову України від переговорів. За даними видання The Times of Israel, запропонувала ізраїльському прем'єру Нафталі Беннету стати посередником у цих переговорах. Як уточнив радник глави ВП Михайло Подоляк, Україна звернулася до посередництва не тільки до Ізраїлю, а й до інших країн.

23:40 Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров звернувся до CEO компанії Apple Тіму Куку із закликом заблокувати для росіян роботу AppStore.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:30 США ввели санкції проти президента РФ Володимира Путіна і глави МЗС Сергія Лаврова. Зокрема, їм буде заборонений веезд в США. Раніше свої пакети санкцій проти РФ оголосили Великобританія і Євросоюз.

22:51 Радник глави офісу президента Олексій Арестович повідомив подробиці про військову допомогу, яку передала Україні Польща. Зокрема, 100 мінометів з боєкомплектами, 8 безпілотників, різні види боєприпасів, шоломи. Також планується передача Україні ПТРК"Javelin".

22:40 У Києві була затримана диверсійна група противника, що маскувалася під загін територіальної оборони, повідомляє Нацгвардія України.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

22:33 Хактивістська група Anonymous зламала і злила у відкритий доступ базу даних сайту російського Міноборони. Раніше хакери оголосили Росії кібервійну через її напад на Україну.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

22:20 Російські війська намагалися висадити десант в Коблево під Одесою, спроба була відбита, загинули не менше 20 солдатів агресора. Також були нанесені удари з повітря по прикордонних об'єктах в Миколаївській і Одеській областях, також був обстріляний військовий аеродром в Старокостянтинові Хмельницької області, почалася пожежа, але втрат серед особового складу і техніки немає.

21:50 Вдалося зупинити просування окупантів під Конотопом Сумської області. Як повідомляє прес-служба Сухопутних військ, російські війська зіткнулися з проблемами з паливом і харчуванням. В околицях Конотопа знаходиться близько сорока одиниць спаленої техніки агресорів

21:25 У Києві сталася серія вибухів біля ТЕЦ - 6 на Троєщині, також оголошена загроза авіаудару. Мерія закликає всіх городян негайно пройти в укриття.

20:50 НАТО надасть Україні зброю, в тому числі системи протиракетної оборони, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг після саміту НАТО. Низка країн-членів НАТО продовжують надавати Україні військову допомогу в односторонньому порядку, в першу чергу країни Балтії, які постачають протитанкові ракетні комплекси, а також поляки, які сьогодні відправили в Україну чергову партію боєприпасів.

20:10 Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба попереджає про підготовку ще однієї масштабної провокації проти України. Цього разу з метою "дегуманізації українців", щоб звинуватити в нелюдських діях.

19:40 Російські війська обстріляли злітну смугу авіаційного заводу в Харкові. За словами генпрокурора Ірини Венедиктової, противник застосував касетні ракети. В результаті поранено трьох курсантів Національної гвардії.

19:10 Зеленський записав відео з-під офісу президента в центрі Києва зі Шмигалем, Арахамією і Єрмаком: "ми всі тут. Захищаємо нашу державу і нашу незалежність, і так буде і далі. Слава нашим захисникам! Слава нашим захисницям! Слава Україні!"

18:33 Мешканців багатоповерхових будинків, що мають доступ до виходу на дах, просять терміново перевірити дахи на наявність відміток. У разі якщо будуть виявлені якісь позначки-їх треба засипати землею або чимось накрити.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:53 Охтирка, Сумської області. Два снаряди окупантів потрапили в дитячий сад. Загинув охоронець, постраждала співробітниця, двоє дітей отримали осколкові поранення.

17:26 У Миколаєві на невизначений термін розводять мости через Південний Буг. Жителів просять повернутися додому і не виходити на вулицю.

17:09 Додатковий евакуаційні поїзди їдуть з Маріуполя, Волновахи, Запоріжжя, Києва, Попасної, Рубіжного, Сіверська та Вінниці. На черзі Дніпро, Хмельницький і Кривий Ріг. "Укрзалізниця" просить пасажирів не повідомляти про графік рейсів і місце знаходження під час руху з міркувань безпеки.

17:04 Херсонська ОДА повідомила, що російські війська прорвали оборону міста. Після запеклих боїв втрачено контроль над переправою.

17:01 У Києві та Вінниці знову звучать сирени повітряної небезпеки. Городян закликають спуститися в притулки.

16:41 Міноборони оновило дані щодо втрат окупантів. Станом на 15:00 російські війська втратили до 80 танків, 516 бронемашин, 10 літаків, 7 вертольотів і 2800 одиниць особового складу. Детальніше про українського аса, який за 30 годин здобув вже шість перемог у повітрі над російською авіацією-читайте тут.
Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:30 У Харкові оголошена повітряна тривога! У Департаменті цивільного захисту заявили, що до міста наближаються російські бомбардувальники.

16:05 Техніка Збройних сил заходить до Києва, місцевих жителів просять не робити фото і не знімати відео українських колон. Війська заходять для відбиття російського наступу. Водночас закликають навпаки публікувати знімки військ РФ із зазначенням часу та геолокації.

15:43 Багато українців шукають можливість вивезти свої сім'ї: жінок і дітей із зони активних бойових дій. Волонтери створили сайт, на якому можна знайти тимчасовий притулок у західних областях країни. Деталь - тут.

15:25 У мережі з'явилося відео чоловіка, який буквально голими руками намагався зупинити ворожих солдатів. На кадрах видно, що чоловік став на шляху колони російських броньовиків з маркуванням "Z". Де саме це відбувалося, не повідомляється.

15:20 В даними Міноборони України, втрати російської армії за першу половину дня 25 лютого перевищили 1000 осіб. Це рекордний показник за всю сучасну історію РФ.

14:46 В ході війни Росії проти України російська сторона підбила Молдавський корабель в Чорному морі. Обставини інциденту з'ясовуються.

14:36 У передмісті Чернігова знову активізувалися бої. Частина окупаційних військ обійшла місто і рушила в бік Києва та Ніжина. Про це повідомив міський голова Чернігова Владислав Атрошенко.

14:19 Мер столиці Віталій Кличко закликав жителів міста не виходити з будинків. Оскільки місто вступило у фазу оборони.

За його словами, в місто заходять ЗСУ, тому киян попросять не знімати і не викладати їх в мережу.

13:49 "Укрзалізниця" спростувала захоплення Центрального вокзалу в Києві російської ДРГ. Об'єкт під захистом національної поліції. Також в УЗ повідомили, що готується до відправки евакуаційний рейс із Запоріжжя.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:35 Президент України Володимир Зеленський виступив з новим зверненням. Головні тези:

  • Зараз відбувається не просто вторгнення в Україну, це початок війни проти всієї Європи.
  • Світ накладає секторальні санкції проти РФ, але може зробити більше: анулювати візи для росіян, відключити Росію від SWIFT, відкликати звідти послів, накласти нафтове ембарго і закрити небо. Агресію ще можна зупинити.
  • Звичайні люди в кожній країні Європи та світу можуть допомогти. Виходити на мітинги з вимогою зупинити війну, дати Україні більше військової та фінансової допомоги. Люди з бойовим досвідом можуть приїхати і разом з українцями протистояти агресору.
  • Путіну: давайте сідати за стіл переговорів, щоб зупинити загибель людей. Української армії: стійте міцно, ви все, що у нас є.

13:22 Військові показали, як наша Міг-29 збив російський винищувач Су-35 на Харківщині.13:04 Розповідаємо, що робити українцям, які застрягли за кордоном і не можуть повернутися додому. Деталі в матеріалі Travel РБК-Україна.

12:57 У Кремлі заявили, що нібито готові до переговорам з Києвом, але тільки після того, як українська армія складе зброю.

12:43 Українські військові відбили атаки окупантів у Чернігівській області на двох напрямках. Знищили близько 20 танків і колону ворожої техніки, яка рухалася на Чернігів.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:35 Кіберполіція просить фотографувати мітки диверсантів через спеціальний чат бот у телеграмі - @ukraine_avanger_bot. Нагадаємо, що ними позначають місця для ударів і висадки десанту. Також в бот громадяни можуть передавати інформацію про переміщення ворогів, їх техніки і цілевказівників.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:26 В офісі президента не підтверджують, що бої вже йдуть в центрі Києва в урядовому кварталі. Радник Голови ВП Михайло Подоляк назвав цю інформацію "вкиданнями". Також він зазначив, що президент Володимир Зеленський знаходиться в безпеці.

12:21 Мер Маріуполя Вадим Бойченко повідомив, що бій українських військових і окупантів ведеться в 15 кілометрах від міста. На Маріуполь йдуть російські танки. Городян попросили стежити за сигналами тривоги, щоб своєчасно перейти в притулок.

11:53 У Міністерстві закордонних справ нагадують, як світ відповідає Росії на вторгнення в Україну:

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:35 На Оболоні в Києві таки знайшли і знищили диверсантів, переодягнених у форму українських військових. Відео 18+ за посиланням.

11:27 Крім Києва повітряна тривога оголошена в Харкові та Чернігові. Під Вінницею українські військові збили російську крилату ракету.

11:25 Власників веб-камер просять не викладати відео у вільний доступ і не проводити онлайн-трансляції, щоб ворог не отримував інформацію про наших військових.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:12 У Києві знову звучать сирени цивільної оборони. Їх чують очевидці на правому березі - Печерськ, Голосієво, район центрального залізничного вокзалу, Берестейська, і на лівому - Дарниця.

Киян просять негайно пройти в укриття. В цим посиланням можна швидко знайти найближчий притулок.

10:41 На Банковій заявили, що єдина мета "спецоперації" Кремля-це ліквідація керівництва України і особисто президента Володимира Зеленського. Саме тому окупанти намагаються прорватися до Києва.

"Тож президент Володимир Зеленський залишається в Києві, він повинен показати, що таке стійкість українського народу", - додав радник Голови ВП Михайло Подоляк

10:38 У Чорнобильській зоні після її захоплення російськими військами зафіксували підвищення рівня радіації. Аналітики вважають, що рух великої кількості важкої військової техніки підняв у повітря забруднений радіоактивний пил. Ядерні установки та інші об'єкти ЧАЕС у стабільному стані.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:20 В офісі президента назвали найнебезпечніший напрямок російського вторгнення на даний момент. За словами радник Голови ВП Олексія Арестовича, мова йде про направлення Димер-Іванків. Бої йдуть в районі Гостомеля, Ворзеля і Бучі. Знищено кілька ворожих вертольотів і колона бронетехніки.

10:00 Проти українців почалася нова фішингова атака. На електронні адреси громадян і в месенджери почали приходити листи з вірусами. Центр протидії дезінформації настійно просить не відкривати їх вміст. Ось приклад такого листа:

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:52 Очевидці повідомляють, що на Мінському масиві у Києві йде стрілянина. На Оболоні і Куренівці йдуть вуличні бої.

09:40 Диверсанти в Києві, переодягнені у форму українських військових, на захопленій техніці були знищені, повідомляє Міноборони.

09:06 Заступник Міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що окупанти захопили два автомобілі ЗСУ і рухаються в центр Києва з боку Оболоні. За ними слідує колона російських військових вантажівок. На відео з камер спостереження стоїть час 08: 11.

За інформацією командування об'єднаних сил, вороги використовують два ББМ "Козак", три КрАЗи і ГАЗ-66.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:58 Поблизу Старобільська (Луганська область) українська артилерія розбила колону російської техніки. Ворог зазнав втрат

08:25 Під Черніговом військові відбили прорив військ РФ. При цьому ворожа техніка була захоплена разом з документами росіян.

07:06 У Києві звучить сирена

07:05 "Десантно-штурмові війська ЗСУ ведуть бойові дії в районах населених пунктів Димер та Іванків, куди просунулася велика кількість броньованої техніки противника, і зупинили переважаючі сили ворога на рубежі річки Тетерів. Міст через річку зруйнований. Ще одна тактична група зі складу сил оборони утримує аеродром ГОСТОМЕЛЬ, до якого вчора рвалися російські повітряні десанти", повідомляє Генштаб.

07:00 У Львові оголосили повітряну тривогу.

06:48 Ракетний удар по Рівненському аеропорту.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

06:42 Ще один наслідок обстрілу в Києві.

"О 05: 00 на вул.Садова 54 сталася пожежа двоповерхового приватного житлового будинку в результаті падіння фрагментів літака. Площа пожежі уточнюється. Інформація про жертви і постраждалих уточнюється", - повідомляє ДСНС.

06:26 У Києві знову чути вибухи

06:25 Будинок на Позняках у Києві загасили

"Врятовано 20 осіб, травмовано 8 осіб та евакуйовано 150 осіб. Від ДСНС залучалося 72 людини та 12 од.техніки", - повідомляє ДСНС.

06:00 Бій у Сумах, публікує фб сухопутний військ ЗСУ

05:48 З постраждалого від ракетного удару в Києві будинку 150 людей евакуйовано, 20 врятовано, 5 постраждалих.

05:29 "За попередніми даними, троє поранених, один з них у важкому стані, в результаті попадання уламків ракети в житловий будинок на вулиці Кошиця, 7-а.швидкі везуть людей в лікарні. На місці працюють всі аварійно-рятувальні служби. Будинок палає, є загроза руйнування", - повідомив мер Києва Віталій Кличко.

05:17 Фото наслідків попадання літального апарату в житловий будинок.

05:10 Прикордонники повідомляють про ракетному ударі в Запорізькій області.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

05:08 "Близько 04:20 на вул.Кошиця 7а внаслідок попадання ВНП в багатоповерховий житловий будинок (що складається з двох секцій: 1 секція 10 поверхова попадання на рівні 1-2 поверху, друга секція 16 поверхова попадання на рівні 8-9 поверхів) з подальшим горінням є загроза руйнування. Gorenje. Від ДСНС залучено 11 од.техніки. Також надходять повідомлення від жителів вибухів на території мікрорайонів Березняки, Осокорки, Троєщина", - йдеться в повідомленні ДСНС.

05:01 У Вінниці пролунали сигнали повітряної тривоги, просять усіх спускатися в укриття.

05:00 На місці падіння літального апарату горить житловий будинок.

"За адресою Київ, вул. Кошиця 7 а. Там горить 9 поверховий житловий будинок. Від 4 по 9 поверх. Його гасять рятувальники. Ймовірно багато жертв серед мирного населення!",- повідомляє Антон Геращенко.

04:52 "Кадри місця падіння ворожого літального апарату. На місце вже виїхали бригади рятувальників", - пише Геращенко.

04:42 "За оперативною інформацією, ворожий літальний апарат був збитий силами українського ППО і впав у Дарницькому районі біля будинку за адресою-вул. Кошиця 7а", - пише Геращенко.

04:40 "Потужні два вибухи в Києві-робота українських систем ППО. Просимо не панікувати, а в разі, коли чуєте сирени перейти до укриття", - пишуть в Держспецзв'язку.

04:34 Голова Сумської ОДА Дмитро Живицький повідомляє, у Сумській області ситуація складається важка. Окупанти взяли в кільце Конотоп, а російська техніка йде в бік Києва.

04:21 У Києві знову чути вибухи - і на лівому, і на правому берегах.

"Щойно продовжилися удари по Києву крилатими або балістичними ракетами. Я чув два потужних вибухи тільки що", - також написав у себе в телеграмі радник глави МВС Антон Геращенко.
03:20 ВПС США повідомили про перекидання винищувачів в регіони Балтійського і Чорного морів.

03:16 Зеленський створив Ставку Верховного Головнокомандувача. Вона повинна забезпечити стратегічне керівництво ЗСУ, іншими військовими формуваннями та правоохоронними органами. Її координатор-секретар РНБО Олексій Данилов.

01:27 Голова Сумської обласної держадміністрації Дмитро Живицький у себе в фб повідомив про те, що у Сумах йдуть важкі бої, чутні постріли по всьому місту.

00:58 Мінінфраструктури повідомляє про затори на дорогах державного значення в західному прикордонному регіоні

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

00:51 "Я запитав сьогодні у 27 лідерів Європи чи буде Україна в НАТО, запитав прямо. Всі бояться. Не відповідають. А ми не боїмося нічого. Не боїмося Росії, не боїмося говорити з Росією, говорити про все: гарантії безпеки для нашої країни і нейтральний статус (ми ж зараз не в НАТО), але які при цьому у нас будуть гарантії", - заявив Зеленський.

00:43 Зеленський виступив з відеозверненням:

  • "не боїмося говорити про нейтральний статус, але які у нас будуть гарантії";
  • "ворог позначив мене як Ціль номер 1";
  • до Києва зайшли диверсійні групи, потрібно зберігати пильність;
  • загинули вже 137 українських воїнів;
  • всім 13ти прикордонникам, загиблим при захисті острова Зміїний, буде присвоєно звання Героя України посмертно.

00:28 ОБСЄ припиняють свою місію в Україні та евакуюють співробітників

00:08 Зеленський підписав указ Про загальну мобілізацію.

00:02 Ситуація в Сумській області

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:56 У Тернополі просять вимкнути освітлення в будинках і в разі сирени йти в укриття.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:55 Заступник Міністра оборони Ганна Маляр про ситуацію в Херсоні:

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:36 Радник глави МВС Антон Геращенко повідомив про те, що на острові Зміїний загинули 13 українських прикордонників.

23:30 Нацгвардія опублікувала фото

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

23:23 Місцеві жителі повідомляють про ситуацію в передмісті Херсона. А в коментарях до посту люди діляться відео.

23:00 Макрон подзвонив Путіну через напад Росії на Україну. У Кремлі про подробиці розмови повідомили, що"Путін вичерпні роз'яснення причин".

Макрон заявив, що в телефонній розмові з Путіним закликав негайно припинити військову операцію в Україні.

22:51 Гендиректор МАГАТЕ Маріано Россі повідомив, що влада України поінформувала агентство про взяття Чорнобильської АЕС під контроль "невідомими збройними силами".

22:45 У зв'язку з воєнним станом, чоловіки – громадяни України, віком від 18 до 60 років не випускатимуться за межі України.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

22:24 "Увага! Енергодар-АЕС. Росіяни поставили гаубиці і погрожують обстріляти атомну електростанцію. Це буде біда всієї Європи", - повідомляє нардеп Слуги народу Мар'яна Безугла.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

22:19 Департамент з цивільного захисту Львівської ОДА просить всіх жителів о 23:00 вимкнути світло в будинках.

"Шановні львів'яни! Переконливо просимо сьогодні, 24 лютого, після 23.00 години не користуватися освітленням ваших приміщень. Без необхідності на вулицю не виходити! Слідкуйте за подальшими повідомленнями органів влади", - йдеться в повідомленні.

22:16 Нардеп Євгенія Кравчук повідомила про те, що українські військові відбили аеропорт Гостомель.

22:12 "Активними діями Збройних сил України не дали підірвати основні сили десанту ворога в Гостомелі. Триває бій з передовою групою, яка зазнала втрат після вогневого ураження", - повідомила заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

22:09 Україна втратила контроль над островом Зміїний. Зв'язку з військовими, які знаходяться на острові, немає.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

22:00 На виїзді з Києва по Житомирській трасі рух як і раніше важкий. За даними Google Maps, пробка починається від станції метро Берестейська і розтягується на десятки кілометрів.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

21:44 Нардеп Федір Веніславський заявив, що ЗСУ взяли контроль над Гостомельським аеропортом, але бої тривають.

21:02 Байден повідомив про нові санкції проти Росії:

  • нові санкції США проти РФ через Україну торкнуться російської космічної програми
  • проти чотири найбільших російських банків;
  • розширюють санкційний список російськими еліта та їхніми сім'ями;
  • відключати Росію від SWIFT поки не будуть.

20:55 Верховна Рада повідомляє про те, що Гостомель повністю під контролем українських військ.

20:48 МВС повідомляє, що РФ намагається працювати на прорив або захоплення об'єктів з активним застосуванням авіації.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

20:45 Вечірнє зведення штабу ООС:

"На Луганському напрямку протягом дня найзапекліші бої йшли за щастя, Станицю Луганську, Лобачеве, Біловодськ, Старобільськ. У боях за щастя було знищено два ворожих танки і захоплений один танк і один ЗУ-23-2.
У районі окупованої Сентянівки наші артилеристи зупинили ворожу змішану колону броньованої техніки, Градів та автомобільної техніки.
На Донецькому напрямку було гаряче в районах населених пунктів Новотроїцьке, Новогнатівці, Павлопів і Харчовик.
Станом на сьогоднішній день нових спроб прориву противника не зафіксовано, спостерігається зменшення вогневої активності на деяких напрямках.",- йдеться в повідомленні.

20:13 У прес-центру штабу МВС повідомили про те, що незважаючи на заяви про те, що цивільні об'єкти обстрілювати не будуть, на даний момент обстріляно вже 32 цивільних об'єкта.

20:05 "Бліцкриг у росіян не склався. Своєю кров'ю змивають!"- написав Головнокомандувач ЗСУ Залужний у себе в фб.

19:55 Зеленський підписав указ про створення військових адміністрацій.

"На позачерговому засіданні Кабміну був прийнятий документ про введення в дію плану цивільного захисту в умовах воєнного стану", - сказав Денис Шмигаль.

19:45 Радник глави ОП в коментарі РБК-Україна:"У Гостомелі йдуть бої, ЧОРНОБИЛЬ вже не наш".

19:44 У Маріуполі вводиться коммендантська година-о 22: 00 до 6: 00.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

19:42 Мережа супермаркетів АТБ змінює графік роботи-магазини будуть відкриті з 8: 00 до 20: 00.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

19:39 Сьогодні в ряді міст Росії пройшли антивоєнні акції протесту. За інформацією ОВС-Інфо, в 40 містах щонайменше 705 осіб були затримані.

19:22 Відео допиту командира 74 бригади з Кузбасу, які раніше здалися в полон.

19:15 Відсьогодні на Чернігівщині з 21:00 до 06:00 вводиться комендантська година.

19:12 Британія вводить санкції проти - забороняє польоти "Аерофлоту" і вводить проти компанії санкції, вводить обмеження на розмір депозиту, який можуть тримати громадяни РФ на своїх рахунках у Великобританії, заморозила всі активи державного банку Росії "ВТБ".

19:05 Інформація про захоплення ЧАЄС не підтверджена.

Раніше радник командувача Сухопутними військами Збройних Сил України Олена Шевцова.

18:38 У Нацгвардії повідомляють, що ситуація в Києві спокійна і контрольована.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

18:30 Мобільний зв'язок та інтернет в Україні працюють, повідомляє Держспецзв'язку.

18:10 Печенізька сільська рада Харківської області закликає всіх жителів терміново евакуюватися на верх по вулиці Зінченка, так як є небезпека підриву водосховища.

17:58 Залужний повідомляє, що під Черніговом здався в полон ЗСУ розвідувальний взвод 74 мотострілецької бригади.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:49 Голова МОЗ Віктор Ляшко

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:33 Подробиці бою в Гостомелі

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:10 Коммендантська година в Києві діятиме з 22: 00 до 07: 00.

"Громадський транспорт під час коменданської години працювати не буде. При цьому станції метрополітену будуть доступні у вигляді Укриття в цілодобовому режимі", - повідомив Кличко.

17:08 В ОП повідомили про те, що російські диверсанти намагалися вчинити теракт на території Чорнобильської АЕС.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:03 Херсонська ОДА повідомляє про те, що в Генічеському районі всі держструктурі перейшли в руки окупанта.

Також захоплені Каховська ГЕС і переправи через Північно-Кримський канал.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

17:00 Кличко заявив про введення коммендантської години в Києві.

16:53 Терехов заявив, що метро в Харкові зупинено. Воно працює як притулок для громадян.

"Ситуація, яка є сьогодні — бронетехніка, танки стоять в районі Окружної дороги. Є втрати в українській армії, є втрати у росіян. У мене була інформація, що буде завдано ракетного удару о 15:00. Тому я прийняв рішення зупинити всі станції метрополітену і попросив вас усіх спуститися. О 15: 00 не сталося. Тут найбезпечніше місце. Зараз я попрошу, щоб нам всі комунальні служби організували ще сюди доставку води, якої-ніякої їжі, які-ніякі таблетки. Ви самі розумієте, що сьогодні зона оборони тримається", — повідомив він.

16:38 СБУ опублікувала пам'ятки-як поводитися у разі обстрілів.

16:28 В районі Глухова військові застосували ПТРК Javelin і знешкодили колону техніки РФ. 15 танків Т-72.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

16:17 Міненерго повідомляє: "на територію Каховської ГЕС об 11: 28 зайшли невідомо озброєні особи, на дамбі ГЕС стоять танки без розпізнавальних знаків. Вибух на Трипільській ТЕС станція працює."

16:13 МВС повідомляє, що острів Зміїний атакували з російських кораблів.

"Окупанти вели вогонь по острову зі ствольної корабельної зброї. Прикордонники та ЗСУ тримають оборону! У районі острова знаходяться два кораблі ЧФ РФ "Москва» і" Василь Биков"", - йдеться в повідомленні.

16:00 Кличко повідомив про те, що ті станції київського метро, які закриті, можуть використовуватися громадянами як притулок.

"Це станції: "Берестейська", "Нивки", "Святошин"і " Житомирська".
Також повідомлю, що всі станції київського метро під час тривоги доступні для людей у будь-який час доби. - Щоб пересидіти небезпеку.",- повідомив він.

15:51 Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що ведуться бої за Гостомельський аеродром, А також міста Генічеськ, Скадовськ, Чаплинка.

15:33 З території Білорусі випущено 4 балістичні ракети.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

15:02 МВС повідомляє, що йде бій біля Сум.

"Прикордонники з ЗСУ та Нацгвардією вступили в бій з російськими окупантами в околицях Сум. Українські військові утримують оборону. За наявною інформацією РФ здійснює наступ з боку Н. П. Конотоп", - йдеться в повідомленні.

14:50 "У цей складний період ПриватБанк прийняв рішення скасувати комісію на зняття готівки з кредитних карт приватних осіб. Ми будемо інформувати вас про подальші рішення Приватбанку", - повідомили в банку.

14:29 Сухопутні війська у Фейсбуці повідомляють про поширення фейків.

"Увага фейк! Наші хлопці зброю не складають!",- йдеться в повідомленні.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

14:11 В офісі президента заявили про те, що російські війська можуть спробувати зайняти урядовий квартал.

"Ситуація абсолютно керована. Росії не йде ні на які розмови, вони прийняли собі фатальне рішення. Постараються максимально завдати нам шкоди. Можлива спроба проникнути в урядовий квартал", - зазначив радник Голови ВП Михайло Подоляк.

13:56 ДСНС повідомляє, що між С.Жуковці та Трипілля Обухівського району впав військовий літак ЗСУ, на борту перебували 14 осіб, загинули 5 осіб.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:53 У КМДА повідомили про те, що інформації про обмеження в'їзду та виїзду з Києва - це фейк.

13:40 Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив про те, за яких умов Росія готова припинити операцію на Україні. За його словами, операція має свої цілі, вони повинні бути досягнуті. Терміни цієї операції будуть визначатися її "результативністю і кмітливістю".

Також він заявив, що "в ідеалі потрібно звільнити Україну і зачистити її від пронацистськи налаштованих людей"

13:36 Генсек НАТО Єнс Столтенберг: "ми посилюємо присутність на східних флангах, сотні літаків і кораблів готові відбивати атаку. Мета кремля-перебудувати вплив на світовій арені і підірвати всі дипломатичні цінності".

13:26 Україна взяла в полон перших російських військових.

"Військові 93 ОМБр Холодний Яр взяли в полон російських окупантів. Вони з 91701 Ямпільського мотострілецького полку", - йдеться в сухопутних військ.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

13:10 МВС повідомляє про те, що російська техніка пішла на прорив кордону в Київській області.

"Військова техніка ворога зайшла через пункт пропуску "Вільча".
Прикордонниками разом з українськими військовими прийнято бій. Крім того, за місцем дислокації відділу прикордонної служби «Млачівка» Житомирського загону здійснено обстріли з Градів", - йдеться в повідомленні.

13:06 В Одеській області 18 загиблих в результаті військового удару на військову частину в селі Липецьке, Подільського району, повідомляє Одеська ОДА.

13:02 Відео знищення українськими військовими вертольота в Межигір'ї

12:53 Над Межигір'ям Київської області збитий вертоліт Ка-52.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:35 Зеленський вніс до Ради законопроект Про загальну мобілізацію.

12:28 Київський метрополітен повідомив про те, що червона гілка метро працює від станції Шулявська до станції Лісова з організаційних причин.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

12:25 Радник ВП Арестович повідомив про те, що сьогодні по розташуванню Командування Сил спеціальних операцій в Броварах було завдано ракетного удару.

"За нашими даними, втрат поки немає, інформація перевіряється", - зазначив він.

Він також додав, що найближчим часом може бути хвиля повітряних ударів по об'єктах у Києві.

12:16 В офісі президента розповіли про те, що невелика проблема в паливі є, а запасів їжі на складах в магазинах вистачить на 10-15 днів.

12:15 Штаб ООС повідомив про те, що ЗСУ збили вже сьомий ворожий літак.

12:08 У Києві знову чути вибухи. Очевидці повідомляють про вибухи в Броварах, на Лівому березі, чутно було в багатьох районах столиці.

11:53 Відео ліквідації одного з ворожих літаків.

11:43 Генштаб повідомляє про те, що важкі бої ведуться в харківському напрямку і в районі проведення операції Об'єднаних сил. У Чернігівській області вдалося відбити атаку.

Також складна ситуація на Херсонському напрямку.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

11:33 Зеленський закликав російських громадян виходити на протести проти нападу Росії на Укріану. Також просить звертатися до знайомих блогерів РФ, щоб ті транслювали правдиву інформацію про ситуацію в Україні і доносили інформацію громадянам Росії.

11:30 Зеленський виступає зі зверненням. Він заявив про те, що Україна готова зняти санкції з усіх тих громадян, які готові вступити в територіальну оборону і захищати нашу країну.

Також він заявив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією.

11:15 Поліція просить повідомляти про підозрілих людей на вулиці. Особливо звертати увагу на людей з червоними елементами на одязі. Також просять громадян не виходити на вулицю в камуфляжному одязі.

11:08 Monobank перестав проводити операції в рахунок кредитних коштів. Інші системи працюють як завжди.

"Головна мета-збереження грошей вкладників і клієнтів. Кредитні ліміти тимчасово обмежили. Вирішуємо, як їх повертати", - повідомив Олег Гороховський.

11:00 Прикордонники повідомляють, що до острова Зміїний підійшли дві нерозпізнані цілі, вимагають здатися.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:45 На виїздах з Києва зберігаються Затори. На Житомирській трасі - і на в'їзд, і на виїзд.

Нагадаємо, що поліція не виїжджає на ДТП без постраждалих. Водіїв просять бути уважними та обережними. У разі ДТП без постраждалих по можливості обміняться телефонами в разі необхідності, зробити фото і відео і прибрати машини з проїжджої частини, щоб не перешкоджати руху.

Крім того, влада просить людей зберігати спокій, не панікувати і по можливості залишатися вдома.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:40 За даними Сухопутних військ ЗСУ, в районі Краматорська знищено 6-й літак РФ.

У Генштабі повідомлять, що на об'їзній дорозі Харкова спалено 4 танки російських окупантів.

10:32 Глава Міноборони Олексій Резніков повідомив про те, що всі, хто готовий, можуть приєднатися до сил територіальної оборони.

"Щоб отримати зброю, зверніться безпосередньо до бригад і батальйонів Сил ТрО у Вашому регіоні. З собою потрібно мати тільки паспорт."

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

10:26 В Умані в центральну частину міста влучив снаряд. Одна людина загинула, ще 5 отримали поранення.

"В Уманському районі оголошено евакуацію населення В радіусі військової частини – 30 км від Розсішок.",- повідомив голова Черкаської ОДА Скічко.

10:19 Детальніше про те, що зараз відбувається в Києві - у матеріалі РБК-Україна за посиланням.

10:18 Укрзалізниця організовує евакуаційні рейси. З міркувань безпеки час і місце призначення не повідомляються. Закликають стежити за оновленнями сайту і слухати оголошення на вокзалах.

Луганська область:
Два евакуаційні поїзди відправляться зі Сватового, Рубіжного та Лисичанська сьогодні вдень.

Донецька область:
Два склади відправлятимуться з Краматорська, два – з Маріуполя, один-з Костянтинівки.

Одеська область:
Один евакуаційний рейс буде відправлений сьогодні з Одеси.

10:08 Радник офісу президента Олексія Арестовича повідомив, що противник на двох напрямках вклинився на відстань до 5 км.це спостерігається на півночі Харківської та Чернігівської області.

10:07 Як повідомляють прикордонники, колона російської техніки увійшла в Луганську область на рубежі Красна Талівка, Мілове, Городище.

"Ворог підступно виставив у колони автомобілі білого кольору з символікою ОБСЄ. В даний час на цьому рубежі йдуть бойові дії", - йдеться в повідомленні.

10:02 У НБУ повідомили про те, що банківська система працює в звичайному режимі.

"Ми не обмежуємо ніяких безготівкових операцій, обмежуємо зняття готівки з рахунку клієнтів 100 тисяч на день, це не враховуючи зарплат і соціальних виплат. Ця сума цілком достатня для задоволення потреб будь-якого з нас. Забороняється видача готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті. Платежі уряду проводяться без обмежень. Банкомати підкріплюються готівкою без обмежень", - повідомив глава Нацбанку Кирило Шевченко.

09:52 Українські військові відбили місто Щастя Луганської області.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:45 В ході брифінгу в офісі президента повідомили про те, що ЗСУ ведуть важкі бої, але ведуть. За деякими напрямками російські війська відткинуті, хоча і є втрати.

09:43 Україна просить Туреччину закрити для Росії протоки Дарданелли.

09:35 Нацполіція просить громадян у разі ДТП обмінятися телефонами, зробити фото-відео і по можливості не викликати поліцейських. У зв'язку з ситуацією в країні поліція не виїжджатиме на повідомлення про ДТП без постраждалих.

09:22 Верховна рада назвала фейком інформацію про можливе відключення мобільного зв'язку та Інтернету. Також там зазначили, що перебої зі зв'язком можливі, але через перенавантаження мереж.

09:18 МВС опублікувало інструкцію, що робити в разі отримання звукового сигналу тривоги.

Якщо сигнал звучить кілька хвилин, потрібно включити телевізор або радіо, там оперативно нададуть всю необхідну інформацію.

09:15 Мер Черкас Анатолій Бондаренко опублікував карту бомбосховищ Черкас. Кату можна подивитися за посиланням.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

09:10 УЗ повідомляє про зупинці руху поїздів у Харкові.

"З метою безпеки внесено зміни в рух поїздів:
№10 Київ - Маріуполь слідує зі зменшеною швидкістю на Волновасі, №11 Київ-Новоолексіївка, №86/88 Львів, Ковель-Новоолексіївка слідують ст. Федорівка
№44 Івано – Франківськ-Київ зупинено за ст. Ірша
№112 Київ – Авдіївка зупинено за ст.Покровськ.Потяги до Харкова тимчасово зупинені.",- повідомляє Укрзалізниця.

09:00 Як повідомляє МВС, наступу російських військ через державний кордон передує артилерійський обстріл, далі рухається військова техніка.

Техніка РФ пройшла український кордон у Чернігівській, Сумській, Луганській, Харківській областях.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:57 Мер Броварів повідомив про 6 поранених в результаті обстрілу.

08:57 Зеленський записав ще одне звернення. Сказав, що буде щогодини повідомляти важливу інформацію. Також повідомив, що провів розмову з Байденом.

Президент просив перевіряти будь-яку інформацію, тому що зараз може бути багато фейків.

08:45 Прикордонники повідомляють про те, що з боку Криму відбувається рух російської військової техніки.

"В даний час через адмінкордон з півострова фіксується рух військової техніки."

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

08:30 В Укренерго повідомили РБК-Україна, що енергосистема України працює.

"Українська енергосистема від'єднана від енергосистем РФ і РБ. Частота в системі 50Гц. Всі об'єкти мережі працюють, під посиленою охороною, оперативно-диспетчерський персонал на своїх місцях", - повідомили "Укренерго".

08:25 МВС повідомляє про те, що в Луганській області захоплено два населені пункти.

"Захоплені села Городище і Мілове Луганської області", - йдеться в повідомленні.

08:17 Рада ввела воєнний стан по всій Україні.

08:12 ДСНС повідомляє оперативну інформацію про наслідки атаки на українські міста.

08:10 Відео наслідків бомбардування Кульбакіно в Миколаєві

08:05 Глава Мінцифри повідомив про те, що на базові українські сайти ведуться кібератаки.

"Всю ніч ми захищали кіберпростір. Атаки на всі базові інформаційні ресурси відбувалися і проходять без зупинок. Поки все стабільно. Всі команди на місцях. Зберігаємо спокій і не панікуємо!",- написав він.

08:04 Проїзд у громадському транспорті Києва безкоштовний.

08:00 "У зоні ООС збито 5 ворожих літаків, 1 вертоліт",-повідомили РБК-Україна в Міноборони.

08:00 "Київ Васильківська вулиця, 20 хвилин тому. Чи то безпілотника, чи то крилатої ракети. У будь - якому випадку привіт від Путіна", - написав у себе в телеграмі Антон Геращенко.

07:58 За посиланням можна подивитися карту укриттів в Києві.

07:54 Обстріляли аеропорт Луцька.

07:50 Очевидці повідомляють про те, що у Львові та Луцьку звучать сирени.

07:46 CNN повідомляє про те, що війська на колоні військової техніки в'їжджають в Україну через прикордонний перехід з Білоруссю.

"Пряма трансляція була знята на перетині Сеньківка, Україна, з Веселівкою, Білорусь. Колона була помічена на в'їзді в Україну близько 6:48 за місцевим часом", - повідомляє видання.

07:30 Прикордонники повідомляють про атаку російських військ на український кордон з боку Білорусі.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

07:26 Голова Донецької ОДА Павло Кириленко спростував інформацію про висадку російського десанту в Маріуполі.

Також він повідомив про 4 постраждалих місцевих жителів у місті.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

07:18 Глава Миколаївської ОГА Віталій Кім повідомив, що продовжаться обстріли об'єктів військової інфраструктури.

«Нальоти і обстріли військової інфраструктури!!! Або залишайтеся вдома, або в укритті. Тримайтеся подалі від аеропортів!!! Вони додатково охороняються! Паніка шкодить. На заправках черги", - написав він.

Щойно знову було кілька вибухів у Кульбакіно.

07:18 У Черкасах оголошена евакуація в одному з районів.

"Уманський РАЙОН: оголошуємо евакуацію населення В радіусі військової частини-30 км від Розсішок. Скоро прибудуть автобуси. У кого є власний транспорт-скористайтеся ним!",- повідомив Скічко.

07:13 Зафіксована повітряна загроза! У разі включення сирен просимо всіх терміново піти в укриття цивільного захисту, - повідомили в КМДА

07:07 У Києві звучать сирени цивільної оборони.

07:05 Антон Геращенко в себе в телеграм запостив фото і написав:

"Для інформації:
Оболонський р-н, вул.Дніпроводська, 2, 25-ДПРЧ гасить предмет схожий на БПЛА."

07:00 Укрзалізниця повідомила про те, що всі поїзди курсують згідно з графіком.

"Потяги східного напрямку продовжують рух на безпечній швидкості, при цьому можливі уповільнення і зупинки з міркувань безпеки біля станцій, обладнаних укриттями", - додали в УЗ.

06:52 Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай повідомив про те, що в Луганській області почалася евакуація місцевих жителів.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

06:46 Мер Києва Кличко закликав гражна не панікувати і всім, хто не задіяний у роботі об'єктів критичної інфраструктури, залишатися вдома.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

06:43 Зеленський заявив про введення воєнного стану по всій Україні. Також він попросив громадян по можливості залишатися вдома. Також він пообіцяв незабаром знову піти на зв'язок і дозраняти спокій.

06:38 Очевидці повідомляють про вибухи на 222-ій центральній артилерійській базі боєприпасів ЗСУ в Розсішках, Черкаської області.

06:33 Зеленський незабаром виступить з екстреним зверненням до нації.
Про це РБК-Україна повідомило інформоване джерело.

06:18 Україна закриває небо для цивільної авіації.

06:12 Мер Борисполя Володимир Борисенко заявив, що вибухи, які чутні в місті, це робота української ППО. За його словами, армія збиває невідомі безпілотники.

06:03 Як повідомив радник глави МВС Антон Геращенко, Росія завдає ракетних ударів по центрах військового управління, аеродромах, військових складах у Києві, Дніпрі та Харкові.

Війна Росії проти України. Що відбувається зараз: онлайн

05:43 У мережі з'являються відео з Маріуполя.

05:39 Президент США Джо Байден заявив про те, що світ притягне Росію до відповідальності за вторгнення в Україну.

05:30 У цей час у Нью-Йорку проходить екстрене засідання Радбезу ООН щодо ситуації в Україні.

05:25 Очевидці повідомляють про те, що були чутні сильні вибухи. У Києві на Лівому березі - 5 потужних вибухів, а після паузи ще два.

У Харкові - в районі метро Студентська, в районі Салтівка. Крім того, чути звуки літаків.

05:20 Генсек ООН Антоніу Гутерріш закликав Росію вивести війська з України.

"Пане Путін, зупиніть свої війська, щоб вони не напали на Україну. Дайте шанс світу. Занадто багато людей вже загинули", - йдеться в заяві.

05:15 Небо над Україною закрили для польотів цивільної авіації. Також заборона введент на польоти над межують з Україною областями Росії і Білорусі.

Путін офіційно ввів російські війська на Донбас

Путін офіційно ввів на території російські війська на Донбас і оголосив про початок спецоперації на території України. Це сталося після звернення до нього з проханням про військову допомогу ватажків невизнаних республік.

Раніше ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін зажадав, щоб Україна добровільно відвела війська з Донецької області. Також він заявив, що "зараз Мінських угод немає," ДНР "і" ЛНР"є визнаними".

Путін поставив ультиматум Україні, Зеленський відповів

Володимир Путін 22 лютого в ході своєї прес-конференції заявив про те, що Україна повинна відмовитися від планів щодо вступу в НАТО, а також визнати Крим російським. Ще однією вимогою він назвав демілітаризацію України.

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібні термінові гарантії безпеки.

Російські війська на українському кордоні

Американська компанія Maxar показала нові супутникові знімки. Вони свідчать про нарощування російських військ на кордоні з Україною на території Білорусі. На знімках видно, що Росія розгорнула понад 100 військових машин і десятків військових наметів, з'явився новий військовий госпіталь. Також, за інформацією компанії, помічені транспортери важкої техніки, які використовуються для перекидання танків, артилерії та іншої важкої техніки, а також кілька нових дислокацій військ.

У свою чергу, в Харкові сформовані два пояси оборони на випадок вторгнення Росії в Україну. Також, за інформацією СБУ, в місті працюють групи спецпризначення військової розвідки.

Крім того, ввечері 23 лютого на ніч закрили аеропорти Харкова і Дніпра.

Нагадаємо, що 17 січня 2022 року Олександр Лукашенко заявив про проведення російсько-білоруських навчаннях "Союзна рішучість-2022". Нібито саме через це російські війська з'явилися на кордоні з Україною.