ua en ru

Путін затвердив оновлену стратегію національної безпеки Росії

Путін затвердив оновлену стратегію національної безпеки Росії Фото: Володимир Путін

Україна в стратегії розглядається Росією як вогнище нестабільності

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, яким затвердив оновлену стратегію національної безпеки Російської Федерації. Текст документа опублікований на порталі правової інформації РФ.

Україна в стратегії розглядається Росією як вогнище нестабільності, де відбулося затвердження "крайньої правої націоналістичної ідеології, спрямоване на формування образу ворога в особі Росії".

"Підтримка США і Європейським Союзом антиконституційного державного перевороту на Україні привела до глибокого розколу в українському суспільстві та виникнення збройного конфлікту", - сказано в документі.

Серед основних загроз безпеці Росії названі низька конкурентоспроможність та сировинна залежність економіки, інспірування "кольорових революцій", практика повалення легітимних політичних режимів, яка отримує все більш широке поширення. Посилення недобросовісної конкуренції та санкції названі явищами, які чинять негативний вплив на економічну безпеку РФ, а зберігається блоковий підхід до вирішення міжнародних проблем, говориться в документі, не сприяє протидії сучасним викликам.

Стратегія передбачає зміцнення фінансової системи, стійкість курсу рубля, зниження банківських ставок для зміцнення національної безпеки країни. При цьому запобігання військових конфліктів буде здійснюватися шляхом підтримання потенціалу ядерного стримування.

Нагадаємо, Путін підписав закон, що дозволяє ФСБ стріляти по дітям та інвалідам.