ua en ru

Путін не збирається припиняти агресію на Донбасі, - генерал НАТО

Путін не збирається припиняти агресію на Донбасі, - генерал НАТО Фото: Володимир Путін

Бридлав зазначив, що сепаратистів на Донбасі навчало російське керівництво

Президент Росії Володимир Путін не збирається припиняти агресію на Донбасі. Про це заявив головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Бридлав, передає Reuters.

"Я не думаю, що пан Путін припинив агресію в Східній Україні", - сказав Бридлав.

Він також зазначив, що українсько-російський кордон був "нарозпашку", що дозволяло вільно переміщати російське обладнання.

Також Бридлав заявив, що за останній час збільшення кількості російських військ на кордоні не спостерігалося, але американські військові чиновники помітили в Росії амуніцію і боєприпаси, яких вистачить для підтримки операцій на Донбасі.

Генерал також зазначив, що в Україні, де війська борються з проросійськими сепаратистами, є "видима сила, яка була навчена російським керівництвом... і ця сила готова зробити на Донбасі все, що потрібно".

Нагадаємо, НАТО може переглянути питання надання Україні летального зброї у разі подальших порушень мінських угод Росією. Напомним, НАТО может пересмотреть вопрос предоставления Украине летального оружия в случае дальнейших нарушений минских соглашений Россией. По словам министра обороны Украины Степана Полторака, в ходе заседания комиссии Украина-НАТО нарушения РФ минских соглашений решительно осудили все страны-члены Альянса. Министр также сообщил, что в ходе трехсторонней встречи Польша-Литва-Украина обсуждалось сотрудничество, в частности, относительно создания совместной бригады "ЛитПолУкрБриг".