ua en ru

Путін підписав указ про визнання Криму в якості суверенної держави

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання Республіки Крим як незалежної та суверенної держави й визнання Севастополя містом з особливим статусом у складі Криму.

Президент Росії Володимир Путін (на фото) підписав указ про визнання Республіки Крим як незалежної та суверенної держави й визнання Севастополя містом з особливим статусом у складі Криму. Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Даний указ Путіна набирає чинності з дня його підписання.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада Криму проголосила Крим незалежною державою і перейменувався на Державну раду Республіки Крим.

Також Рада Криму створила Банк Криму, проголосивши офіційними валютами рубль і гривню.

17 березня МЗС РФ ініціювало формування міжнародної Групи підтримки для України, яка б закликала скликати за рішенням Верховної Ради України конституційні збори з рівним представництвом усіх українських регіонів для підготовки нової федеративної Конституції. МЗС РФ також ініціює оголошення нейтрального військово- політичного статусу України і надання в Україні російській мові статусу другої державної.

Реакції українських дипломатів не довелося довго чекати: Міністерство закордонних справ України назвало неприйнятними ініціативи МЗС РФ щодо федералізації України і надання російській мові статусу другої державної. У Києві подібну заяву російських колег назвали "прямим втручанням у внутрішні справи України".

Раніше в.о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов 16 березня звернувся до Конституційного суду України щодо конституційності постанови ВР АРК "Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя".

Нагадаємо, згідно з результатами проведеного 16 березня в АРК референдуму, за приєднання Криму до Російської Федерації проголосувало 96,77% жителів Автономної Республіки Крим.

Зазначимо, що офіційна влада в Києві та численні міжнародні організації не визнають легітимності проведеного в АРК 16 березня референдуму.