ua en ru

Путін скасував візит в Казахстан через хворобу, - Reuters

Путін скасував візит в Казахстан через хворобу, - Reuters Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін, ймовірно, скасував візит в Казахстан через хворобу, передає Reuters з посиланням на своє джерело в уряді Казахстану.

"Візит скасовано, схоже, що Путін захворів", - заявило джерело.

Очікувалося, що до переговорів Путіна і президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва приєднається президент Білорусії Олександр Лукашенко. Поки невідомо, чи відбудеться візит Лукашенка в Казахстан.

Лідери двох країн вирішили перенести зустріч на кілька днів, це їх спільне рішення, підкреслив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков в коментарі РБК. За його словами, нова дата буде оголошена пізніше. Коментувати повідомлення про передбачувану хворобу Путіна він відмовився. Питання, звідки такі відомості у Reuters, Пісків переадресував до Reuters і відмовився від подальших коментарів на цю тему.

Чутки про проблеми зі здоров'ям у Путіна з'являються досить регулярно. На початку лютого USA Today з посиланням на дані Пентагону повідомляло, що Путін страждає синдромом Аспергера. Прес-секретар президента Дмитро Пєсков назвав це "дурістю, не заслуговує коментаря".

У жовтні 2014 р. в додатку до нью-йоркським таблоїду New York Post журналіст Річард Джонсон заявив, що у Путіна - рак підшлункової залози. Коментуючи це повідомлення, Пєсков заявляв: "Не дочекаються, тіпун на язик, все нормально".

З осені 2012 р. в пресі обговорюються проблеми президента зі спиною. Reuters повідомило з посиланням на три неназвані джерела в уряді, що у Путіна проблеми зі спиною, які можуть вимагати хірургічного втручання. Один з джерел нібито бачив Путіна в ортопедичному корсеті. Джерела відзначали, що через травму спини Путін скасовує закордонні поїздки.