ua en ru

Путін наполягає на "прямому діалозі" влади України з ДНР/ЛНР

Путін наполягає на "прямому діалозі" влади України з ДНР/ЛНР Фото: Володимир Путін

Путін і Кемерон відзначили необхідність виконання домовленостей Мінських

Президент Росії Володимир Путін наполягає на прямому діалозі української влади з представниками так званих "народних республік" Донбасу. Про це він заявив в ході телефонної розмови з прем'єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном, передає прес-служба Кремля.

"У ході обміну думками навколо кризи на Україні з обох сторін відзначена необхідність неухильного виконання всього Комплексу заходів з реалізації Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року. Володимир Путін акцентував на важливості налагодження прямого діалогу між київською владою і представниками Донбасу, що сприяло б досягненню сталого врегулювання на південному сході України", - сказано в повідомленні.

Як наголошується, в ході розмови також була підтверджена "готовність взаємодіяти з британським урядом в цілях відновлення конструктивної співпраці як з питань двостороннього порядку денного, так і з міжнародної проблематики".

Нагадаємо, напередодні в Кремлі знову спростували військова присутність РФ на Донбасі.

Зазначимо, що на саміті в Ризі Президент України Петро Порошенко і Девід Кемерон обговорили можливість миротворців на Донбасі.