ua en ru

Путін: армія РФ у 2015 р. отримає 40 міжконтинентальних балістичних ракет

Путін: армія РФ у 2015 р. отримає 40 міжконтинентальних балістичних ракет Фото: Twitter @dimsmirnov175

Ракети будуть здатні долати найбільш просунуті системи ППО

На озброєння армії Російської Федерації у 2015 році буде поставлено більше 40 міжконтинентальних балістичних ракет. Про це на відкритті міжнародного військово-технічного форуму "Армія-2015" заявив Президент Росії Володимир Путін, передає Reuters.

Як зазначив Путін, ці ракети будуть здатні долати будь-які, "навіть найбільш технічно просунуті системи протиракетної оборони". За повідомленнями російських ЗМІ, Путін запевнив, що РФ буде й надалі приділяти особливу увагу реалізації масштабної державної програми озброєння та модернізації оборонно-промислового комплексу.

Раніше, на початку червня, Associated Press опублікувало повідомлення про те, що адміністрація Президента США Барака Обами обговорює питання про розміщення у Європі чи Азії ракет наземного базування. За інформацією агентства, це може стати відповіддю на ймовірні порушення договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (РСМД) від 1987 з боку Росії. Як повідомляло AP, Вашингтон такими діями має намір превентивно знищити об'єкти російського озброєння.

Міноборони РФ направило США офіційний запит. У Кремлі повідомили, що звернули на цю інформацію пильну увагу. У МЗС РФ пообіцяли, що Росія на такі заяви передчасно реагувати не буде.

Нагадаємо, за даними Bloomberg, військові витрати РФ за останні роки збільшилася вдвічі.