ua en ru

Пушков: погіршення ситуації на Донбасі служить підготовкою США до саміту G7

Пушков: погіршення ситуації на Донбасі служить підготовкою США до саміту G7 Фото: Олексій Пушков

У Держдумі РФ впевнені, що США не підуть на крайні заходи проти РФ

Глава комітету Державної думи Росії з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що погіршення ситуації на Донбасі служить своєрідною підготовкою США до саміту G7, передає "Російська служба новин".

"Не здивуюся, якщо посилення обстрілу в Донбасі - це підготовка до саміту G7, щоб створити для США, які піднімуть питання про посилення санкцій, більш зручну політичну атмосферу", - сказав Пушков.

Він заявив, що домагатиметься від G7 реального посилення антиросійських заходів Сполучені Штати не будуть, бо їм буде важко переконати в необхідності такого кроку країни, які виступають за скасування санкцій. Америка тільки хоче поставити питання про посилення тиску на РФ, упевнений глава думського комітету у міжнародних справах.

"Продовження без озлоблення - компромісний варіант. Ця формула буде ключовою при розгляді цього питання в Євросоюзу в кінці червня-початку липня", - упевнений Пушков.

На його думку, США й самі не підуть на такі крайні заходи, як, наприклад, відключення Росії від системи SWIFT.

"Тема санкцій - скоріше інструмент тиску на Росію, ніж сценарій, який здійсниться", - сказав Пушков.

Нагадаємо, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер висловився за якнайшвидше повернення Росії до складу "Великої сімки".