ua en ru

Прямих доказів вини екс-беркутівців Зінченко і Аброськіна немає, - адвокат

Прямих доказів вини екс-беркутівців Зінченко і Аброськіна немає, - адвокат Немає доказів, що 39 осіб отримали поранення від пострілів "Беркута", - адвокат

Прямих доказів вини колишніх співробітників спецпідрозділу МВС "Беркут" Сергія Зінченка і Павла Аброськіна у вбивстві активістів Майдану немає. Про це заявив адвокат Аброськіна Олександр Горошинський сьогодні на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прямих доказів, які вказували б, що Зінченко, Аброськін, Маринченко і Тамтура зробили хоч один постріл - відсутні. Також відсутні докази, що ці 39 осіб отримали поранення від пострілу співробітників "Беркута", - повідомив Горошинський.

У свою чергу адвокати не заперечують, що колишні беркутівці перебували протягом 18-20 лютого на вул. Інститутській у Києві.

"Самі обвинувачені не заперечують, що були присутні на Майдані",- додав адвокат.

Нагадаємо, екс-беркутівці Сергій Зінченко і Павло Аброськін підозрюваних у розстрілі 39 активістів Евромайдана на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 р.. 19 березня Святошинський районний суд Києва продовжив арешт підозрюваних до 3 травня. За ґратами Сергій Зінченко і Павло Аброськін знаходяться вже 12-й місяць.

ГПУ вимагає Зінченко і Аброськину вищої міри покарання - довічного позбавлення волі.

Також 24 лютого 2015 р. суд заарештував на два місяці екс-беркутівців Сергія Тамтуру і Олександра Маринченко, яких правоохоронці затримали днем раніше.